Nevreme M.L.
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock/ilustracija

Srbija će tokom sledeće sedmice biti pod uticajem snažnog anticiklona, što će doneti stabilno, suvo i vedro vreme. Jutra će biti hladna, a u mnogim predelima i maglovita, uz mogućnost mraza pri tlu.

Početkom i sredinom sedmice očekuje se mraz na visini do 2 metra, posebno u područjima južno od Save i Dunava, kao i na jugu i zapadu Srbije i u kotlinama.

Temperature tokom dana biće prijatno tople, naročito u ponedeljak i utorak, sa maksimalnim vrednostima od 19°C do 23°C, dok će u Beogradu temperatura dostići 21°C. Od sredine sedmice sledi postepeni pad temperatura, ali će ostati relativno toplo sa temperaturama između 16°C i 20°C, piše meteorolog Đorđe Đurić za Telegraf.

Pred kraj sedmice jutra će postepeno otopliti. Kraj oktobra doneće dodatni pad temperature, sa dnevnim vrednostima oko 15°C, a slične temperature očekuju se i na početku novembra.

hladno vreme

Foto: Shutterstock

 

Uz povećanu oblačnost, jutra će biti toplija, ali će dani biti hladniji, pa će razlika između dnevnih i jutarnjih temperatura biti manja. Za razliku od trenutnog perioda, kada su jutra vrlo hladna, a dani topli, razlike mogu biti i veće od 20 stepeni.

Što se tiče padavina, one se ne očekuju do kraja meseca, nakon čega bi mogla pasti kiša, ali bez značajnijih količina. Temperature će narednih dana biti za oko pet stepeni više od proseka, koji za kraj oktobra iznosi 14°C do 18°C, da bi krajem meseca pale na prosečne vrednosti.

Zahvaljujući uticaju anticiklona, cikloni i padavinski sistemi iz Atlantskog i Mediteranskog područja neće dostići Srbiju i ostatak Evrope, zaključuje Đurić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading