đak
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Fotografija iz elektronskog dnevnika škole na kojoj se vidi da je nastavnik matematike upisao neopravdani izostanak učeniku zbog kašnjenja od tri minuta podeljena je na stranici "Detinjarije".

- Od zvona do zabeleženog odsustva 150-180 sekundi = neopravdan čas. Ako znamo da je na više od 50 učenika 1 toalet, kao i da odmor traje 5 minuta, da li je to u redu? Da li se nastavnicima daje neopravdani za 180 sekundi? Rezultat takvog ponašanja je odgovoran građanin ili frustriran sistem? - pitaju se na pomenutoj stranici.

 

 

Ova objava brzo je počela da se deli mrežama, pa je tako veliki broj korisnika mogao da da svoj sud o tome da li je odluka nastavnika na mestu ili je reč o preterivanju. Dok neki skreću pažnju na nedostatak konteksta priče, odnosno nepostojanje informacija o tome da li je reč o đaku koji redovno kasni na časove, što bi opravdalo ovako "rigorozan" potez nastavnika, drugi su odlučni - nema opravdanja za neopravdani.

Pokrenuta je velika rasprava, a neki su pomenuti potez nastavnika nazvali "čistim iživljavanjem", dok ostali ne vide zbog čega se povela drama, primećujući da je kašnjenje na časove uobičajeno i kod đaka i kod profesora.

BONUS VIDEO 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading