podrum
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Jedan par iz Srbije trenutno se suočava sa komplikovanom situacijom nakon što je početkom oktobra iznajmio stan u suterenu, verujući da su uslovi za život adekvatni. Međutim, ubrzo su shvatili da su prevareni.

Žena, koja je u poodmakloj trudnoći, napisala je u anonimnoj objavi na Reditu da su ona i njen partner prevareni od stanodavke koja je prilikom sklapanja ugovora tvrdila da stan nema problema sa vlagom i da je potpuno funkcionalan za život porodice. Ipak, par je ubrzo po useljenju otkrio da su stvari daleko od idealnih.

- Moj partner i ja smo iznajmili stan 1. oktobra i platili kiriju za oktobar i depozit. Potpisali smo ugovor na šest meseci. U ugovoru je pisalo da se depozit ne vraća ukoliko prekinemo isti pre isteka od šest meseci i da je u stanu sve ispravno, svaki uređaj i da je stan funkcionalan za život porodice. Stan je u suterenu, međutim na naša pitanja da li postoji vlaga u stanu gazdarica je negirala i navela da je sve u najboljem redu, iako sam je par puta pitala i namerno naglasila da sam trudna jer mi je bitno gde ću živeti nakon porođaja, tj. da li će beba imati odgovarajuće uslove - napisala je ona.

Prilikom useljavanja u stan par je primetio da je nameštaj prefarban do pola metra visine, što nije bilo upadljivo prilikom prvog pregleda prostora.

- Beli ormar je ponovo okrečen samo pri dnu, tako da se jasno vidi razlika između dve nijanse bele boje. Ubrzo smo nakon toga videli da unutrašnji uglovi nameštaja imaju buđ i povezali da je u stanu zapravo bila poplava do tih pola metra i da su zato sve stvari prefarbali - objasnila je trudnica.

 

 

Zatim su se raspitali kod ostalih stanara o celoj situaciji i saznali šokantne stvari.

- Saznali smo da su za poslednja dva meseca bile dve poplave, da izliva cev od pumpe za vodu, da je stan pun vlage, naročito u narednom periodu i da je gazdarica namerno prefarbala ceo stan da se ne bi ništa zapazilo - napisala je iznervirana trudnica.

Ona sada planira da se obrati agenciji za izdavanje stanova u pokušaju da povrati svoj depozit, jer u sadašnjem stanu, kako kaže, ona i njen partner ne planiraju da ostanu ni dan više.

U komentarima su je mnogi savetovali da depozit zadrži kao pokriće za račune, jer su šanse da uspe da povrati novac male.

- Najbolje iskoristite depozit za račune, jer se retko vraća novac u ovakvim situacijama - napisao je jedan od korisnika, naglašavajući da je iskustvo sličnih slučajeva uglavnom negativno.

(Espreso)

BONUS VIDEO 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading