kišobran i sneg
Foto: Alo/Alo!/Vladimir Marković

U Srbiji će u utorak, 22. oktobra jutro biti hladno, po kotlinama, nizijama i visoravnima mestimično sa maglom i prizemnim mrazom, dok se u toku dana očekuje pretežno sunčano malo toplije vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab do umeren vetar, na jugu Banata i u donjem Podunavlju pojačan, jugoistoč, a temperature će se kretati od minus dva do 23 stepena.

U Beogradu će u toku dana biti pretežno sunčano i malo toplije sa najvišom dnevnom temperaturom oko 22 stepena.

Narednih dana jutra hladna, mraz mestimično i u nižim predelima

Narednih dana jutra hladna, mestimično i maglovita sa slabim prizemnim mrazom, a lokalno se očekuje i slab mraz na 2 m visine, uglavnom na jugu i istoku Srbije, kao i po kotlinama u brdsko-planinskom području.

U većini dana biće pretežno sunčano, povremeno uz slabu do umerenu oblačnost i sa najvišom temperaturom u granicama proseka za ovaj period godine, od 16 do 23 °C, a najtopliji dan biće utorak (22.10.).

Uz više oblačnosti, kratkotrajna kiša moguća je tek ponegde na severozapadu Srbije u sredu uveče i noću, kao i u četvrtak u prvom delu dana.

Ristić izneo prognozu: Oko 25. i 26. novembra očekujemo i neku pahulju u Beogradu

Deluje da će vremenska prognoza ove godine ispratiti i kalendar, pa ćemo imati hladnu i oštru zimu, najavljuje u svojoj prognozi Ivan Ristić.

 - Prvo jače zahlađenje očekuje se u trećoj dekadi novembra meseca, oko 25. i 26. novembra očekujemo i neku pahulju u Beogradu i južno od Beograda, a već u decembru bi trebalo da imamo nekoliko snežnih epizoda - najavljuje Ristić za "Pink".

Imaćemo dosta snežnih epizoda tokom decembra, januara i februara - naveo je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading