Sneg u Beogradu
Foto: Shutterstock/Shutterstock

RHMZ je objavio šta nas čeka u celoj Srbiji posle toplijeg i vlažnog oktobra i miholjskog leta koje smo imali tokom ovog meseca.

NOVEMBAR 2024: Topliji i prosečno vlažan novembar.

Srednja minimalna temperatura vazduha u novembru biće iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za 0.5ºS do 1.2ºS u odnosu na višegodišnji prosek.U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost novembarske srednje minimalne temperature vazduha oko 5.7ºS. Srednja maksimalna temperatura vazduha u novembru biće u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za 0.5ºS do 1.0ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom novembra biće oko 12.2ºS. U celoj Srbiji mesečna suma padavina tokom novembra biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku do 5 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek.U Beogradu i široj okolini novembarska suma padavina iznosiće oko 43 mm.

DECEMBAR 2024: Blaži i prosečno vlažan decembar.

Srednja minimalna temperatura vazduha u decembru biće iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za 1.0ºS do 2.0ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost decembarske srednje minimalne temperature vazduha oko 1.5ºS. Srednja maksimalna temperatura vazduha u decembru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za 0.5ºS do 1.0ºS u odnosu na višegodišnji. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom decembra biće oko 7.0ºS. Mesečna suma padavina tokom decembra biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima do 5 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini decembarska suma padavina iznosiće oko 47 mm.

JANUAR 2025: Blaži i prosečno vlažan januar. U trećoj dekadi januara mogući umereni do jaki jutarnji mrazevi.

Srednja minimalna temperatura vazduha u januaru zadržavaće se u granicama višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za 0.5ºS do 1.0ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost januarske srednje minimalne temperature vazduha oko 0.5ºS. Srednja maksimalna temperatura vazduha u januaru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za 0.5ºS do 1.0ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom januara biće oko 6.0ºS. U celoj Srbiji mesečna suma padavina tokom januara zadržavaće se u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima do 5 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini januarska suma padavina iznosiće oko 37 mm.

FEBRUAR 2025: Blaži i vlažniji februar. Mala verovatnoća za pojavu jakih mrazeva.

Srednja minimalna temperatura vazduha u februaru biće iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za 1.0ºS do 2.0ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost februarske srednje minimalne temperature vazduha oko 2.7ºS. Srednja maksimalna temperatura vazduha u februaru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za 1.0ºS do 2.0ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom februara biće oko 9.6ºS. Mesečna suma padavina tokom februara biće iznad višegodišnjeg proseka sa vrednostima za 5 mm do 15 mm višim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini februarska suma padavina iznosiće oko 55 mm.

MART 2025: U celoj Srbiji blaži i prosečno vlažan mart. Moguća pojava slabog do umerenog mraza.

Srednja minimalna temperatura vazduha u martu biće iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za 0.5ºS do 1.0S u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost martovske srednje minimalne temperature vazduha oko 4.7ºS. Srednja maksimalna temperatura vazduha u martu biće u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim do 0.5ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom marta biće oko 12.7ºS. U celoj Srbiji mesečna suma padavina tokom marta zadržavaće se u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima do 5 mm višim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini martovska suma padavina iznosiće oko 43 mm.

APRIL 2025: U celoj Srbiji blaži i prosečno vlažan april. U prvoj dekadi aprila moguća pojava slabog do umerenog mraza.

Srednja minimalna temperatura vazduha u aprilu biće iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za 0.5ºS do 1.0ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost aprilske srednje minimalne temperature vazduha oko 9.7ºS. U većem delu Srbije srednja maksimalna temperatura vazduha u aprilu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za 0.5ºS do 1.0ºS u odnosu na višegodišnji prosek, a u Vojvodini, Šumadiji i Negotinskoj Krajini zadržavaće se u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima do 0.5ºS višim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom aprila biće oko 18.5ºS. Mesečna suma padavina tokom aprila biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima do 5 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini aprilska suma padavina iznosiće oko 53 mm.

RHMZ

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading