Srbija
Foto: Printscreen/printskrin/Jutjub

Južna Koreja - najpoželjnija destinacija za iseljenike

Prema istraživanju stručnjaka za iseljenike Vilijama Rasela, Južna Koreja se ističe kao najpoželjnija destinacija za emigraciju. Populacija iseljenika u Južnoj Koreji porasla je sa 43.000 u 1990. na više od 1,7 miliona 2020. godine, što predstavlja povećanje od 3.896 procenata. Ovo značajno povećanje može se pripisati niskim troškovima života i visokom kvalitetu života koji ova zemlja nudi.

Kolumbija - druga najveća povećanja broja iseljenika

Kolumbija je zabeležila drugo najveće povećanje populacije iseljenika, sa brojem koji je skočio sa samo 104.000 u 1990. na 1,9 miliona ljudi u 2020. godini, što je porast od 1.727 procenata. Ova zemlja nudi pristupačne stanove i mogućnost dobijanja državljanstva u roku od samo pet godina, što je verovatno jedan od razloga zašto se iseljenici odlučuju da se dosele u Kolumbiju.

Čile - kombinacija niskih troškova života i visokog kvaliteta života

Čile se našao na trećem mestu na listi zemalja sa najvećim povećanjem populacije iseljenika. Sa brojem iseljenika koji je skočio sa 104.000 u 1990. na 1,6 miliona u 2020. godini, Čile je postao popularna destinacija za penzionere zahvaljujući kombinaciji niskih troškova života i visokog kvaliteta života.

Srbija - druga u Evropi po povećanju broja iseljenika

Srbija je, posle Bugarske, zauzela drugo mesto u Evropi po povećanju broja iseljenika. Broj iseljenika u Srbiji skočio je sa 21.000 u 1990. na 184.000 u 2020. godini, što predstavlja povećanje od 757 procenata. Ovo značajno povećanje ukazuje na to da Srbija postaje sve atraktivnija destinacija za ljude koji traže novi početak u životu.

Španija - značajan porast populacije iseljenika

Španija se takođe ističe po značajnom porastu populacije iseljenika, sa brojem koji je skočio sa 821.000 u 1990. na 6,8 miliona u 2020. godini, odnosno porastom od 732 procenata. Ovo ukazuje na to da je Španija postala popularna destinacija za ljude iz celog sveta koji žele da započnu novi život u ovoj zemlji.

Island, Malta, Finska i Turska - zemlje sa značajnim porastom populacije iseljenika

Pored već pomenutih zemalja, značajan porast populacije iseljenika zabeležen je i u Islandu, Malti, Finskoj i Turskoj. Ove zemlje postaju sve atraktivnije destinacije za ljude koji žele da isprobaju nešto novo i započnu novi život u inostranstvu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading