ŠOKANTNI TREND NA TIKTOKU, OVO NIJE NORMALNO! Devojčice jedu 15 jaja dnevno da bi podigle zadnjicu!
Foto: Stock/Foto: stockphoto


Novi trend na društvenim mrežama među devojčicama u Srbiji je izazvao zabrinutost javnosti. Naime, devojčice su počele da konzumiraju čak 15 kuvanih jaja dnevno u pokušaju da "podignu zadnjicu". Ovaj ekstremni izazov postavlja ozbiljna pitanja o zdravlju i bezbednosti mladih, ali i o uticaju društvenih mreža na njihove izbore i percepciju tela.

Emina Beković, koordinatorka Nacionalnog centra za bezbednost dece na internetu, ističe da deca pribegavaju izazovima kako bi bila prihvaćena u društvu i dobila što više lajkova i dobrih komentara. Ona naglašava da je važno razvijati kritičko razmišljanje kod dece i jačati njihovu digitalnu pismenost kako bi shvatila da sve što pročitaju na internetu ne mora biti istina.

Koordinatorka Nacionalnog centra za bezbednost dece na internetu ističe ozbiljne opasnosti koje proizlaze iz ovakvih izazova. Otuđenost od porodice, učenje putem ekrana i trendovi poput izazova sa jajima predstavljaju ozbiljne rizike za mlade. Ona ističe da je važno obezbediti nadzor roditelja kako bi se deca edukovala o realnosti i opasnostima ovakvih izazova.

Beković ističe da prva karika u rešavanju ovog problema su roditelji, uz podršku celog društva. Ona naglašava da zabrana interneta ili blokiranje određenih sajtova nije rešenje, već je potrebna zajednička akcija roditelja, edukatora i društva.

Nutricionista Anita Alterov ističe da konzumiranje 15 jaja dnevno predstavlja preveliku količinu hrane, posebno za decu. Ona naglašava da je važno da deca imaju pravilnu i kontrolisanu ishranu i da se o tome vodi računa kako kod kuće, tako i u obrazovnim ustanovama.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading