oko
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Na ovaj bizarni trend upozorila je Animal Rescue Serbia na ovo na svom Instagram profilu.

- Luksuz ili okrutnost? Koja je cena lepote i trepavica od nerca? Trepavice od nerca možda izgledaju luksuzno i glamurozno, ali iza njih se krije tamna strana. Proizvodnja trepavica od nerca često uključuje brutalne uslove za životinje, život u malim kavezima i na kraju i ubijanje. Mnoge od njih žive u nehumanim uslovima, a proces sakupljanja krzna može biti izuzetno bolan i traumatičan za njih - navode oni.

Mnogi potrošači nisu svesni stvarnog porekla trepavica od nerca i ne shvataju ozbiljnost etičkih pitanja koja su povezana s njihovom proizvodnjom. Industrija lepote često ne naglašava poreklo svojih proizvoda. 

 Proizvođači i influenseri ih promovišu kao luksuzne i visoko kvalitetne trepavice, što doprinosi njihovoj popularnosti.

Takođe, neki brendovi koriste marketinške taktike koje naglašavaju "prirodnost" i "ekskuzivnost" trepavica, bez objašnjenja o tome kako se dolazi do tih proizvoda - istakli su u ovom udruženju.

- Razmislite pre nego što kupite - lepota ne mora da bude na račun života. Industrija lepote često ne naglašava poreklo svojih proizvoda, a mnogi ljudi nisu dovolino informisani o tome kako se prikupljaju trepavice od nerca i šta to znači za životinje - zaključili su.

BONUS VIDEO:

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading