Vocap
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Naime, dosad se tražilo da se novi kontakti sačuvaju na vašem pametnom telefonu i nije bilo moguće sačuvati nove kontakte s drugih uređaja na kojima ga koristimo (recimo, PC) i tu je postojao rizik gubitka kontakata ako se nešto dogodi mobilnom telefonu, pa su se tražila nova rešenja.

To će se sada promeniti jer će sve zameniti jedinstvena korisnička imena. Naime, kontakti će biti sačuvani pomoću novog šifrovanog sistema za memoriju "Identity Proof Linked Storage (IPLS)". Sistem će generisati šifrovani ključ svaki put kada sačuvate kontakt, što znači kako će biti zaštićeni enkripcijom.

Planira se uvođenje korisničkih imena privatnijih od tradicionalnih kontakata

"WhatsApp" takođe planira da uvede korisnička imena jer smatraju kako će biti privatnija od tradicionalnih kontakata.

Dobra je to stvar za one koji često komuniciraju s drugim korisnicima jer više neće morati unositi njihove brojeve telefona u svoj uređaj, biće dovoljno upisati jedinstveno korisničko ime. Korisnici će tako moći dodavati i upravljati kontaktima i putem "WhatsApp-a" za web i za Windows te s drugih povezanih uređaja.

Iz "WhatsAppa" nisu potvrdili kad će ova novost postati dostupna korisnicima, no potvrdili su da se na tome radi.

Postojaće opcija odabira da nečiji kontakt sačuvamo na svoj pametni telefon ili isključivo u "WhatsAppu" što će olakšati posao svima koji tu aplikaciju koriste u poslovne i privatne svrhe i imaju dva odvojena računa. Osim toga, prednost će biti i ta što ćete moći obnoviti svoje kontakte na "WhatsAppu" ako vam slučajno telefon prestane raditi ili bude ukraden.

BONUS VIDEO:

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading