Vojska Srbije
Foto: Tanjug/TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Ovom obukom započinje zimski ciklus osposobljavanja profesionalnog sastava za realizaciju dodeljenih misija i zadataka, a opšti cilj je dalje unapređenje kako individualne i kolektivne obučenosti, tako i ukupne borbene gotovosti jedinica.

Programom su obuhvaćeni svi praktični sadržaji obučavanja posada borbenih vozila i ukrcanih pešadijskih odeljenja, od pripreme za izvršenje zadatka, preko maskiranja, primene taktičkih radnji na maršu i bojištu, do održavanja svih podsistema i naoružanja borbenog vozila.

U nastavku sledi realizacija kondicionih gađanja na specijalizovanim poligonima Vojske Srbije, a potom i taktičke vežbe i bojeva gađanja u zimskim uslovima, kada će pripadnici mehanizovanih bataljona u praksi demonstrirati taktičku i vatrenu osposobljenost.

Obuka u mehanizovanim bataljonima, koji su, uz oklopne jedinice, nosioci manevra u operacijama Vojske Srbije, izvodi se u svim uslovima tokom cele godine.

Njenom realizacijom postiže se zahtevani nivo osposobljenosti svakog pojedinca, timska efikasnost i brzina reagovanja, što je od ključnog značaja za brzo uvođenje pešadije u borbu i adekvatnu vatrenu podršku i zaštitu snaga u operacijama.

(Tanjug)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading