Iva
Foto: Printscreen/Printscreen

"Samo kada se dočepam Amerike sve će biti kako treba", rečenica je koju su mnogi iz Srbije i sa Balkana izgovorili verujući da je SAD obećana zemlja - uređenog sistema i puna prilika!

Međutim, mnogi koji su otputovali tamo uverili su se da je realnost daleko od onog što su očekivali. Tako je i jedna Iva iz Hrvatske ispričala i drugu stranu medalje života u SAD.

- Evo, ovo vam je Amerika! - započela je ona priču na Tik Toku gde ima nalog "d_iva7".

- Upravo sam ispred bolnice. Tu je moja koleginica sa posla koja ima 42 godine, Meksikanka, sama sa četvoro dece. Deca su uzrasta od 10 do 21 godinu. Imala je moždani udar na poslu i prebačena je helikopterom s ostvra za Boston. Imala je operaciju, sad je na intenzivnoj i - nije imala nikoga da je poseti. Rekla mi je da nema novac da pošalje deci da je dođu u posetu jer je radila jako puno ovaj mesec da im plati stanarinu. Poslodavca naravno nije briga. Nikoga zapravo nije briga - priča Iva kroz suze dok sedi u kolima ispred bolnice.

Ona je jedina koja joj je došla u posetu.

- Došla sam da je posetim. Uvek je bila dobra prema meni i ovaj lančić koji imam, to mi je ona kupila. Bez ikakvog razloga, zato što sam joj bila draga.

Račun za lečenje Meksikanke iznosi čak 55.000 dolara, ali Iva kaže da je srećom Masačusets jedna od boljih država, te ako pacijent nema novca da plati račun, on se finansira iz fonda.

- Pružili su joj pomoć i što je najbitnije - ona je stabilno, ali mene je to toliko zabolelo. Radiš toliko puno da pružiš deci život i onda - završiš u bolnici i nemaš nikog! Rekla mi je da sam joj najbliži prijatelj - priča Iva dok jeca i verovatno razmišlja i o svom životu.

Iva je koleginicu, kada se sve izdešavalo, pozvala i pitala da li joj treba nešto, a ova joj je zamolila da joj donese pidžamu. Jadna žena nije imala nikog ni osnovne stvari da joj donese u bolnicu.

- Ne znam, ne znam, sve me to užasno pogodilo. Da nemaš nikog da te gleda, da nikog nije briga, da nikog nema da ti donese pidžamu. Jedino ja koja joj, zapravo, nisam ni prijateljica, nego koleginica sa posla... Jako me to boli, jako. Gledajte na ljude oko sebe i pomozite kome možete - rekla je Iva, koja je u opisu snimka napisala gorko saznanje: "Radiš da bi umro sam".

U komentarima su se mnogi naši koji su živeli u SAD složili da je sistem tamo surov.

"Amerika je košmar, posebno za ljude koji se razbole", "Baš tako, u SAD je haos", "Druga strana kapitalizma", bili su samo neki od komenatra naših ljudi.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading