sarajevo iz drona
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen/ Exploropia

Nedavno je otkriveno da je u ovoj školi došlo do maltretiranja pojedinaca prema drugim učenicima, a način na koji su to radili je šokirao javnost. Naime, nekoliko učenika je kaiševima tuklo druge učenike u školskom toaletu.

U javnosti je objavljeno da su učenici starijih razreda maltretirali učenike nižih razreda ove srednje škole. Kako pišu sarajevski mediji, gest učenika četvrtog razreda pokazuje da nisu svi isti i da su maltretiranje počinili pojedinci.

Učenici su u školu došli obučeni potpuno u crnu odeću kao znak solidarnosti s učenicima koji svaki dan moraju gledati svoje zlostavljače s obzirom na blage kazne koje su dobili. Time su rizikovali da budu kažnjeni s obzirom na to da ova škola ima propisan kodeks oblačenja.

Naime, u javnosti nije poznato ko je konkretno maltretirao učenike, ali se nezvanično zna da su dobili kazne smanjenog vladanja te da im je zabranjen odlazak na ekskurziju. To znači da oni koji su maltretirani svakodnevno na hodnicima sreću svoje zlostavljače.

Roditelji učenika su zabrinuti da je ova kazna premala i da se pokušavaju zaštiti učenici koji su maltretirali druge jer je, kako roditelji kažu za Klix.ba, reč o deci uticajnih roditelja. Ističe se da su dobili kaznu na osnovu pravilnika, koji je donela nova ministarka Naida Hota Muminović, ali da postoji i zakon, koji je iznad pravilnika i koji propisuje da je u ovakvim slučajevima moguće dete i izbaciti iz škole.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading