puzijada
Foto: Alo/Foto: Aleksandar Đorđević

(Piše:P.P.)

Da bi učestvovali u trkama, roditelji su ih dovezli u kolicima. Dakle, nisu još prohodali, a već debituju na jednom, ispostavilo se, masovnom i vrlo posećenom i interesantnom takmičenju – “Bebiron puzijadi”, organizovanoj u Kragujevcu uz učešće 160 beba uzrasta od osam do 14 meseci.

Organizator ove manifesatacije bilo je “Bebiron”, prvo besplatno digitalno savetovalište za trudnice i nove sajber roditelje.

-  Ovo je 52. puzijada koju organizujemo. Cilj nam je da promovišemo zajednicu, porodicu i podelimo prve pobede. Poruka je da u ovoj trci svi učestvuju zajedno, beba, ali i mama i tata. Ovde se rađaju i prva drugarstva, ponekad i ljubavi – kaže Valentina Katić, direktorka Savetovališta “Bebiron” čije su aktivnosti usmerene na celu Srbiju.

Kao i na svakom sportskom takmičenju, i na stazama “Bebiron puzijade” bilo je uzbudljivo. Bučno navijanje i podrška publike i često dramatičan finiš u kojem se pobednik bio neizvestan do samog ci nije znao do  samog cilja.

Kako je čak 60 beba osvojilo titulu pobednika, teško ih je nabrojati. Ali, prve su se radovale osmomesečna Nina Milojević, sa medaljom oko vrata i poklon-paketom, u naručju radosne mame Sare Mijović.

Obično je svaku bebu na cilju čekala mama, sa nekim motivacionim predmetom. Nekoj bebi su to bile američke palačinke ili druga omiljena hrana, nekoj ključevi od kola ili interesantna igračka.

Tel bilo je zanimljivo, uzbudljivo. Nije nemoguće da su ovde nikli neki budući asovi u onim pravim, atletskim trkama ili drugim sportovima za koje je neophodan takmičarski duh koji se gaji od malih nogu. U ovom slučaju i pre nego što se prohoda.

Bilo je i poučno, jer je održana i, naravno besplatna, Školica za trudnice i tate.

BONUS VIDEO 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading