Dom Zdravlje Leskovac akcija
T. S.
Dom Zdravlje Leskovac akcija

T. S.

dr Nebojša Dimitrijević i dr Aca Stanković, Foto: T. S.

Opšta bolnica u Leskovcu u okviru jedinstvene akcije zdravstvenih radnika Srbije omogućila je na svom Internom odeljenju Doma zdravlja u Leskovcu besplatne preglede i konsultacije za sve zainteresovane sa zdravstvenom knjižicom ili bez nje.

Od 8 do 16 sati koliko je trajala akcija pregledano je oko 400 pacijenata, mahom kod interniste, kardiologa i endokrinologa.

Pacijentima je besplatno urađen EKG, kao i provera lipida i šećera u krvi.

Dom Zdravlje Leskovac akcija

T. S.

Lekarske ekipe spremno dočekale pacijente, Foto: T. S.

„U prva dva sata akcije, do 10 časova pregledano je 92 pacijenata, mahom starijih osoba i penzionera, ali i onih iz preduzeća koja su otišla u stečaj i likvidaciju pa im je adekvatna zdravstvena usluga mahom bila uskraćena zbog neoverenih zdravstvenih knjižica", ističe za Alo! dr Nebojša Dimitrijević, direktor Bolničkog centra u Leskovcu.

„U toku dana ove jedinstvene aktivnosti, koja će se najverovatnije ponavljati mesečno, preovladavali su uglavnom internistički pacijenti. Jedan od njih je došao “slučajno“ i po nagovoru bližnjih, a konstatovana mu je povećana srčana slabost i ostao je na bolničkom lečenju", rekao je dr Aleksandar Stanković ispred internističkog odelenja Bolničkog centra u Leskovcu.