Suđenje Presuda Sud Pravosuđe
Shutterstock
Suđenje Presuda Sud Pravosuđe

Shutterstock

Ilustracija: Shutterstock

U saopštenju Društva sudija se navodi da je odgovornost za ovaj incident neophodno utvrditi da bi se garantovala sigurnost, kako sudiji koji je bio predmet napada, tako i svim sudijama u Srbiji.

"Sa zabrinutošću konstatujemo da ovaj flagrantni napad kojim su ugroženi život sudije i njegove porodice ne predstavlja samo napad na pojedinca, već i napad na Državu", navode sudije povodom bačene bombe na kuću sudije Osnovnog suda u Požarevcu u noći između 18. i 19. marta.

Društvo sudija primećuje da mediji nisu izvestili o ovom događaju uprkos njegovoj važnosti, te sve češćim napadima na sudije od kojih su neki imali smrtne posledice.

Komentari (4)

Jasna Simonovic

22.03.2016 11:40

Daleko od toga da se problemi rešavaju na agresivan način, ali kao zdravstvenom radniku nije mi teško da razumem da svako može da poludi...A mnogo više ljudi može da poludi od maltretiranja po sudovima i veoma često neprofesionalnog i "dzukačkog" ponašanja sudija....Odavno su pravnici srušili Jugoslaviju na sve moguće načine svojim rupčagama u zakonima i svojevoljnim tumačenjima..Šteta što nisu čitali dopise u udruzenjima sudija koje su neki od nas dostavljali...Da barem čitaju predmete!

moca

22.03.2016 15:21

KAD CE DRUSTVO SUDIJA DA PROCISTI KRIMINALCE ADVOKATE I SUDIJE IZ SVOJIH REDOVA

Meda

22.03.2016 15:22

Kad se drustvo sudija pobunilo protiv svojih nelojalnih i necasnih kolega ,Kad je nekom oduzeta licenca za nesavestan rad ?

Zoran

22.03.2016 15:24

Zasto non stop pale advokatima i sudijama dzipove ,vrse na njih atentate s tim problemom nek se Drustvo sudija uhvati u kostac i to resi