Evo kako da izbegnete da kupite ZARAŽENO I POKVARENO meso!
Sutrašnji praznik, 1. maj, dan je kada mnogi pale roštilje, a izbor pravog mesa za to je uvek izazov.
Pre nego što kupite parče mesa "osetite ga" pod rukama.
PROČITAJ JOŠ:
Profesionalni kuvari sugerišu da meso ne sme da bude mekano.
Kada je meso hladno masnoća je čvrsta i tvrda, tako da ono mora da bude teško.
Kuvari podsećaju i da nam boja mesa takođe govori da li je meso ispravno.
Što je svetlija crvena boja, to je izrazitiji i jači ukus.
Dobro meso nikada nije braon ili sivo, čak ni na ivicama.
PREPORUČUJEMO:
Pokušajte da saznate čime se hranila životinja čije meso kupujete. Ovu informaciju možete da pročitate na pakovanju, ili da pitate mesara.
Stručnjaci se slažu da krave koje se hrane zelenom travom daju bolje meso.
Takođe, "mramorna prošaranost" masnoćom daje mesu fantastičan ukus, ali će previše masnoća učiniti da meso bude žilavo.
Mast mladih životinja je bela, a godine čine da ona dobije žućkastu boju.
Cena takođe igra bitnu ulogu. Treba kupovati manje parčiće koji su i skuplji, jer je meso visokog gvaliteta.