Gardisti su ubijeni, to je dokazano!

Jelena Đondović | vesti 2017-05-13 15:42:32 2017-05-13 15:42:32

Istina konačno izašla na videlo!

RAS

 

 

Nakon što je najnovija dopuna forenzičkog nalaza u slučaju “Topčider” nepobitno pokazala da je gardiste Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića razoružala i ubila treća osoba, čime je definitivno pobijena zvanična verzija vojnih i istražnih organa da se tada desilo ubistvo i samoubistvo, naši sagovornici, koji su još pre 12 godina tvrdili da su vojnici ubijeni, kažu da je dobro da je istina končano izašla na videlo, kao i da više ne treba raditi analize, nego konačno naći počinioce!

Prof. dr sc. Slobodan Savić, jedan od najiskusnijih specijalista sudske medicine, koji je radio obdukcije i veštačenja u slučaju “Topčider”, za naš list kaže da je od početka znao da vojnik Jakovljević nije ubio kolegu Milovanovića.

 

- Rekonstrukcija koju su radili stručnjaci iz Novog Sada definitivno je potvrdila ono što smo mi davno zaključili, naročito detaljnija analiza rasporeda čaura i tragovi oštećenja na odeći. Konačno se neko ponovo udubio u činjenice o kojima smo mi govorili, a koje potvrđuju da ta priča o međusobnom ubistvu i samoubistvu nije moguća. Jednostavno, na osnovu i sudsko-medicinskih i balističkih dokaza definitvino smo još davno zaključili da ni jedan ni drugi nisu mogli da izvrše samoubistvo i samim tim logičan zaključak je da je neko njih morao da liši života. Mi nismo svedoci, ne znamo šta je bilo, ali nam je drago što se neko zainteresovao i zaista se nadam da će to dovesti do nekog novog koraka, da će se doći do istine, pre svega zbog poginulih mladića, ali i zbog članova njihovih porodica - kaže doktor Savić za “Alo!“.

Slično mišljenje deli i Božo Prelević, advokati i nekadašnji predsednik državne komisije za utvrđivanje okolnosti pogibije vojnika u kasarni “Topčider”.

- Nije sada otkriveno ništa novo, to je samo još jedna potvrda. Mislim da analize uopšte više ne treba da se rade, važnije je tražiti počinioce i nalagodavce, iz prostog razloga što već ima dovoljno analiza, koje su dovoljno jasne - ocenjuje Prelević.

Verzije ubistva:

1. Ubijeni zbog Mladića! Tužilac na suđenju Ratku Mladiću pred Haškim tribunalom sugerisao je da su dvojica gardista Vojske Jugoslavije 2004. u kasarni “Topčider” ubijeni zato što su videli generala Mladića.

2. Gardiste ubili oficiri dileri! Postoji i teorija da su gardiste zapravo ubili oficiri koji su u saradnji s kriminalcima trgovali narkoticima jer su naišli na nešto na šta “nisu smeli” i za to su platili životima.

3. Ubijeni iz NATO puške! Vojnici su pogođeni municijom kalibra 5,56 milimetara, a bili su naoružani oružjem kalibra 7,62 milimetra.

4. Gardiste ubili agenti iz Hrvatske! Akademik Smilja Avramov tvrdila je da su gardiste u Topčideru ubili agenti hrvatske obaveštajne službe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Expand player
Pogledajte više