Dražen Milovanović
RAS

 

Dragan Jakovljević

RAS

Dragan Jakovljević, Foto: RAS

 

Nakon što je najnovija dopuna forenzičkog nalaza u slučaju “Topčider” nepobitno pokazala da je gardiste Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića razoružala i ubila treća osoba, čime je definitivno pobijena zvanična verzija vojnih i istražnih organa da se tada desilo ubistvo i samoubistvo, naši sagovornici, koji su još pre 12 godina tvrdili da su vojnici ubijeni, kažu da je dobro da je istina končano izašla na videlo, kao i da više ne treba raditi analize, nego konačno naći počinioce!

Prof. dr sc. Slobodan Savić, jedan od najiskusnijih specijalista sudske medicine, koji je radio obdukcije i veštačenja u slučaju “Topčider”, za naš list kaže da je od početka znao da vojnik Jakovljević nije ubio kolegu Milovanovića.

Dražen Milovanović

RAS

Dražen Milovanović, Foto: RAS

 

- Rekonstrukcija koju su radili stručnjaci iz Novog Sada definitivno je potvrdila ono što smo mi davno zaključili, naročito detaljnija analiza rasporeda čaura i tragovi oštećenja na odeći. Konačno se neko ponovo udubio u činjenice o kojima smo mi govorili, a koje potvrđuju da ta priča o međusobnom ubistvu i samoubistvu nije moguća. Jednostavno, na osnovu i sudsko-medicinskih i balističkih dokaza definitvino smo još davno zaključili da ni jedan ni drugi nisu mogli da izvrše samoubistvo i samim tim logičan zaključak je da je neko njih morao da liši života. Mi nismo svedoci, ne znamo šta je bilo, ali nam je drago što se neko zainteresovao i zaista se nadam da će to dovesti do nekog novog koraka, da će se doći do istine, pre svega zbog poginulih mladića, ali i zbog članova njihovih porodica - kaže doktor Savić za “Alo!“.

Slično mišljenje deli i Božo Prelević, advokati i nekadašnji predsednik državne komisije za utvrđivanje okolnosti pogibije vojnika u kasarni “Topčider”.

- Nije sada otkriveno ništa novo, to je samo još jedna potvrda. Mislim da analize uopšte više ne treba da se rade, važnije je tražiti počinioce i nalagodavce, iz prostog razloga što već ima dovoljno analiza, koje su dovoljno jasne - ocenjuje Prelević.

Verzije ubistva:

1. Ubijeni zbog Mladića! Tužilac na suđenju Ratku Mladiću pred Haškim tribunalom sugerisao je da su dvojica gardista Vojske Jugoslavije 2004. u kasarni “Topčider” ubijeni zato što su videli generala Mladića.

2. Gardiste ubili oficiri dileri! Postoji i teorija da su gardiste zapravo ubili oficiri koji su u saradnji s kriminalcima trgovali narkoticima jer su naišli na nešto na šta “nisu smeli” i za to su platili životima.

3. Ubijeni iz NATO puške! Vojnici su pogođeni municijom kalibra 5,56 milimetara, a bili su naoružani oružjem kalibra 7,62 milimetra.

4. Gardiste ubili agenti iz Hrvatske! Akademik Smilja Avramov tvrdila je da su gardiste u Topčideru ubili agenti hrvatske obaveštajne službe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (11)

Drita

14.05.2017 07:30

UBIJENI! ZNAJU I VRAPCI DA SU DECA UBIJENA!

sudija

14.05.2017 07:47

Od prvog dana sam znao da su ubijeni. Svi ti oficiri bi po kratkom postupku zavrsiki na robiji dok ne bi otkrili o cemu se radi. Previse je kriminala u vojsci i vlasti.

Profa

14.05.2017 07:56

Zar je to trebalio uopste dokazivati?! Svakom normalnom i iole razumnom bicu je odmah bilo jasno da su vojnici ubijeni!!! To lezi na dusi prethodnoj vlasti.

djordje1953

14.05.2017 08:57

zna se ko u ovoj zemlji srbiji moze da naredi da se nesto ovakvo zataska i ocigledno da vlast nema interes da se ovo zversko ubistvo rasvetli

momazver

14.05.2017 09:05

Zašto mi se u glavi pojavio znak jednakosti izmedju Vilijama Vokera i Vuka Tufegdžića. Nije valjda da su obe su ličnosti jednake po sličnosti.Silovanja dokaza.

Oscar

14.05.2017 14:58

@momazver - @momazver-Moja glava ne vredi mnogo,ali je stavljam na panj za opkladu da Tufegdzic zna istinu.Zašto je falsifikuje to bih ja svakako izvukao od njega samo kad bi mi bila dozvoljena sva sredstva. Deco draga,pocivajte u miru.

Kolporter

14.05.2017 09:23

Najveći zločinci smo mi sami,ne treba nama niko sa strane. Nisu stradala samo ta dva mladića,stradalo ih je na sličan način mnogo više,samo je ovaj slučaj mediski propraćen. Jadni ti roditelji,a oni koji veličaju vojsku neka pošalju svoje sinove. I razmislite da li je taj zločinački šljam još uvek tu?

Nesa

14.05.2017 11:14

Vojska je pogrešila što je brzopleto izašla na konferenciju za štampu, pri tome su zamenjeni brojevi AP gardista. Ovo je bio povod da počne da se sumnja. Niko od tih eksperata nije odgovorio na pitanje kako je taj neko razoružao dvojicu iskusnih, obučenih i naoružanih gardista, a da pri tom nije ostavio nikakav fizicki dokaz? Sve povrede su nastale iz AP Milovanovića, koju je zamenio Jakovljević. Obojica preminulih gardista su pozitivni na barutne čestice. Njima slava, a vas sram bilo!

Vanja

16.05.2017 13:06

@Nesa - I jedno laicko pitanje. Spekulise se da je trece lice neko iz redova pripadnika obezbedjenja Ratka Mladica ili placenih stranih specijalaca ili lovaca na ucenjene glave i ne znam sta jos. Suludo je da takvi profesionalci vrseci likvidaciju svedoka ostave posao nezavrsen - Drazen Milovanovic je bio ziv jos dva sata nakon sto je u njega pucano.

oscar

14.05.2017 11:34

Analize,analize,analize... KO JE BRE POBIO DECU ?

Kvazimodo Sorabius

14.05.2017 12:03

Alo! je objavio moj komentar: na pitanje podoficira gardist koji je bio pri svesti je rekao "iznutra". Davinic je isti dan izjavio: kamere su SVE SNIMILE, nadlezni pregledaju snimke. Sutrada je promenio pricu! Istina je: prvi vojnik je ubijen slucajno, puskom koju je dao POZNATOJ OSOBI, metak BIO U CEVI, a drugi vojnik ubijen kao svedok. Zasto je sin I STA vrsljao po najtajnijem objektu vojske?