Lisica zgrabila čoveka za nogu

Alo.rs | vesti 2015-11-10 21:07:12 2015-11-10 21:07:12

U delu Pančevačke ulice u Zrenjaninu, u blizini Šećeranskog parka, pojavile su se lisice, koje haraju po kokošinjcima i dvorištima meštana. Napade divljih životinja glavom je platilo više kokošaka i jedan zec.

Profimedia.rs

– Imali smo prijavu da je u tom delu grada došlo do pojave lisica. Ovo nije prvi put da ih ima u kraju, u ovo jesenje vreme, niti je retkost da prave štetu – kaže za portal "Zrenjaninski" načelnik Komunalne policije Igor Virijević.

Građanima je preporučen oprez pri susretu sa lisicima, jer uvek postoji opasnost da budu besne, mada takvih prijava, srećom, nije bilo.

Pročitajte još:

Žitelji ovog dela Zrenjanina maltene su se navikli na bliske susrete sa lisicama, čak i u po bela dana.

– Pojavile su se još pre pet godina i počele su da tamane živinu. Imao sam silne gubitke tokom godina. U dvorište su mi ulazile sve sa lisičićima, i ništa se ne boje. Poslednje što su mi odnele jeste deset kokošaka i onda sam rešio da više ne držim živinu. I komšija je imao mnogo štete, lovci su pokušali da to reše, ali nisu uspeli – rekao je Branko Toković iz Pančevačke ulice, koja je najugroženija u kraju oko Šećeranskog parka. On je imao slučaj i da ga je lisica napala i od tada je mnogo oprezniji kada ih vidi.

– Ušla je lisica u dvorište i nisam mogao da je isteram. Kada sam pokušao da je šutnem, zubima me je dohvatila za cipelu. Sreća da su cipele bile dobre pa nije progrizla, a onda se umešao moj pas i praktično je rastrgao – priča Toković.

Expand player
Pogledajte više