Helena Vuković
Mitar Mitrović
Helena Vuković

Mitar Mitrović

Helena Vuković, Foto: Mitar Mitrović

Helena je izazvala buru u srpskoj javnosti kada je javno priznala da, iako je rođena kao muškarac i otac je četvoro dece, u sebi oseća da je žena.

Dugogodišnja služba u Vojsci Srbije donela je nekadašnjem oficiru M. V. penziju i nadimak sačinjen od bivše titule - major Helena.

Nakon 42 godine, odlučila se na operaciju promene pola, pa je sada, nakon dobijanja prvog dokumenta zvanično i formalno postala pripadnica nežnijeg pola, piše "Blic".

Komentari (4)

milijana

23.08.2016 14:39

Sad gospodjice helena-- sa muskim crtama liica, dobro pripazi da ne ostanes u drugom stanju.Mislim da bi po tebe puno bolje bilo da si se na vreme obratio neuropsihijatru na lecenje, ali ti si odabrao cak i MUSKI poziv,NAPRAVIO cetvoro dece, a sad verovatno planiras da RODIS jos 2-3.

mila

23.08.2016 17:12

@milijana - .. dobro kazete, za svoj vek je proziveo necija 2, 3 zivota, i toliko mu sve to dobro ide, da ne bi ni cudilo ako se pojavi sa stomakom do zuba; nevidjen egzcentrik i egocentrik

goran

23.08.2016 17:33

Bas sam pomislio kako li bi izgledali moj porucnik,potporucnik,st.vodnik ili major iz vojske u novom izdanju.

Драгомир

24.08.2016 06:07

НЕМАМ НИШТА ПРОТИВ ПОСТУПКА САДА ПЕНЗИОНИСАНОГ МАЈОРА! Бити отац четири детета а онда операцијом постати женско?Могу да замислим како се деца осећају!Постојећи ИЗВОД ИЗ МАТИЧНЕ КЊИГЕ РОЂЕНИХ није валидан!Неисправан је јер Хелена није рођена као Ж како пише?За тако нешто мора да постоји ПОТПУНО ДРУГАЧИЈИ ФОРМУЛАР!