Momak koji je svojim citatima zaludeo Srbe!

J. N. | vesti 2016-11-04 12:40:09 2016-11-04 12:40:09

Rame uz rame sa Ivom Andrićem i Mešom Selimovićem, ali na Fejsbuku!

Petar Marković

"Padnem ponekad. To je život. Ustanem i još jače se zaletim. To je karakter”...

"Imamo se. Ti mene tamo, a ja tebe ovamo. Lepo nam je zar ne? Zamisli šta će biti kada se sretnemo?".

Da li ste ikada čuli za ove citate? Ne, to nije Mika Antić, niti Selimović već A.T. u čijim se rečenicama pronalazi na desetine hiljada ljudi.

Andrija Terzić mladi pisac, rodom iz Užica, je motivacionim citatima iz svojih romana, na društvenim mrežama napravio pravu pometnju! Njegove kratke misli se internetom šire u ogromnom broju, zajedno sa izrekama najvećih imena srpske književnosti. Međutim, pored masovnog deljenja, potvrda da su Andrijini citati vredni je i to što su ih mnogi zauvek ispisali na telu. On je u intervjuu za “Alo!“ otkrio kako je privukao ljude, a naročito žene i koliko je ponosan na tetoviranje njegovih citata.

Šta je to u tvojim citatima privuklo toliku pažnju?

- Ljudi su pronašli tu neku istinu u mojim citatima i sa njima započinju dan. To su uglavnom osobe koje su iskrene same sa sobom i koje prihvataju moju iskrenost u kojoj se pronalaze. Svestan sam da sam pomerio ljude i da im dajem nešto što je dobro. Ujedno sam ponosan što ne koristim vulgarnost da bi ih privukao, već se samo bavim književnim rečima. Ono što sam želeo i što i dalje želim je da prenesem lepu poruku - da svet može da funkcioniše, ako unesemo ljubav i sreću i mislim da u tome uspevam.

Kako nastaju tvoji citati i na šta se odnose?

- Događaju se u prolazu, na putu do teretane, u kolima. To su obični postovi koji mogu biti šaljivi i sarkastični. Delim ih na motivacione, ljubavne citati i izvode iz prakse.

Tvoje reči su šarmirale veliki broj žena...

- To pitanje je definitivno za neko istraživanje. Specifično je to da na Instagramu imam oko 70.000 pratioca, a oko 250.000 čine oni koji me zvanično ne prate, ali vole ponekad da vide šta sam novo napisao. Pretpostavljam da su u pitanju žene koje ne žele, ili ne smeju da me prate, već samo ulaze i čitaju citate. Trenutno me prati 81 odsto žena i 19 odsto muškaraca, a najčešće je u pitanju uzrast od 19 do 34 godine na Instagramu, dok je na Fejsbuku od 25 do 45 godina.

Kako komentarišeš tetoviranje tvojih citata?

- Ta činjenica je neverovatno i potpuno fascinantna. Preponosan sam na sebe, bio bih lažno skorman kada bih rekao da nisam. Dosta njih je to uradilo, ja znam za bar deset - pet su sa mojim potpisom na kraju, pet bez, ali sa navodnicima. U Banja Luci sam upoznao čoveka koji mi je nakon promocije knjige u jednom kafiću prišao, podigao majicu i od grudi do kuka mu je bio ispisan čitav deo mog romana.

Odakle crpiš inspiraciju i ko ti je muza?

- Moja istina zna da bude krajnje surova i sirova, uvek mogu nešto da napišem, ali sve zavisi od inspiracije da li će to biti loše, dobro ili fantastično. Najveću inspiraciju crpim iz svoje energije, dok je muza obično žena koja je postojala ili postoji. Svakako je uvek žena. Mada, najlepše emocije proizilazi iz one koja je trenutna.

Expand player
Pogledajte više