Morala da vrati 5.000, iako joj je majka umrla posle isplate pomoći!

Večernje novosti | vesti 2016-12-21 23:11:16 2016-12-21 23:11:16

Desanka Ćalić ogorčena na fond PIO, koji je porodici uskratio jednokratnu pomoć koju su dobili svi penzioneri, iako je njena majka bila živa kada je pomoć dobila!

Petar Marković

- Moja majka je dobila jednokratnu pomoć za penzionere u iznosu od 5.000 dinara, ali je preminula dan nakon što je tu pomoć dobila. Te pare smo morali da vratimo, ispričala je za Novosti čitateljka Desanka Ćalić čija se porodica suočila sa veoma neprijatnom situacijom.

- Mojoj sestri, koja je bila ovlašćena kod Poštanske štedionice gde je naša majka primala penziju, prilikom vraćanja čekova i kartica, dogodila se veoma neprijatna stvar. Službenica joj je prvo rekla da ne zna kako da obračuna 14. i 15. dan meseca novembra jer je mama umrla 14. u 19 časova! Poslednja kap je bilo obaveštenje da moramo da vratimo 5.000 dinara, koje je sestra uzela, jer pokojnoj majci to, navodno ne pripada, ispričala je očajna Desanka.

Njoj nije jasno zašto je za njenu majku uskraćena pomoć, ako je isplata jednokratne pomoći bila vezana za isplatu oktobarske penzije.

- Gde, uostalom, idu te pare? Verovatno mama nije jedini takav slučaj...

U Republičkom fondu PIO rekli su da su sredstva pomoći namenjena isključivo samom korisniku, što znači da se ovo pravo ne nasleđuje. 

Expand player
Pogledajte više