Otac Serafim: Vladika Kačavenda je silovao dečaka

Blic.rs | vesti 2015-11-18 00:00:49 2015-11-18 00:00:49

Neverovatne stvari koje su se dešavale u crkvi, surovu realnost kroz koju je prošao uz vladiku Vasilija Kačavendu, ispričao je jedan od njegoviih đakona u prvom delu emisije "Život priča".

Alo!

U emisiji na TV "Prva", đakon Bojan Jovanović, odnosno otac Serafim, ispričao je autorki i voditeljki Tanji Vojtehovski, svoja iskustva sa vladikom Kačavendom i saznanja o tome šta je vladika radio.

- Kačavenda je silovao dečaka Milića Blažanovića, koga je pozvao u manastir jer nije imao novac da se školuje, obećavši mu nastavak školovanja kasnije - rekao je Bojan Jovanović, otac Serafim.

On je rekao da je, kada su dolazili u manastir Papraća, otac Bratislav Marković uperio automatsku pušku u njega i vladiku, rekavši: "Pobiću vas sve pedere"!

Otac Serafim tvrdi da u porti manastira Papraća počivaju delovi tela dečaka Milića Blažanovića koji se "razneo bombom zbog silovanja vladike Kačavende".

- Milić se poveravao ocu Stefanu. On i ja smo u tajnosti zakopali telo dečaka u porti manastira. Otac Stefan je bio sledeći, on je to znao - rekao je Bojan Jovanović u emisiji.

Expand player
Pogledajte više