Rešena agonija, autor kultne emisije više neće biti u mraku

Alo.rs/Novosti/I.L. | vesti 2020-03-12 00:07:50 2020-03-12 00:07:50

Hvala svima koji su meni i mojoj porodici pružili reči podrške u teškom vremenu i još težem iskušenju - rekao je Stanković nakon što je rešio veliki problem.

Printskrin

Poznatom novinaru RTS Branku Stankoviću, autoru kultne emisije "Kvadratura kruga", konačno je priključena struja u stanu koji mu je njegova matična kuća dodelila, u zakup, u Komovskoj ulici, u beogradskom naselju Bele vode.

Posle dvanaest dana i toliko noći provedenih uz svetlost sveća, baterijskih lampi i plinskog rešoa, ekipa Elektrodistribucije, u sredu oko 15 časova, priključila je brojilo i povezala elektroinstalacije.

- Svanulo je - javio je Branko Stanković. Rešena je, evo, i kvadratura struje!

Svetlo je ozarilo njegovo i lice njegove supruge Slavke. Ali, svetlo je isijavalo, svih ovih dana, iz nebrojenih poruka podrške dobrih i plemenitih ljudi koji su, iz sata u sat, pratili nevolju Stankovića, koji su želeli da pomognu i pomogli su. Isto onako kako se Branko upisao u pamćenje obespravljenih. Obeskućenih. Siromašnih. I, od svih odbačenih i zaboravljenih. Njima je njegova "Kvadratura" rešavala gotovo nerešive probleme. Dobacivala im spasonosno uže, punih 18 godina. Izvlačila ih iz svakojakih muka. Hrabrila i snažila na putu do sigurne luke. Životne.

- Hvala svima koji su meni i mojoj porodici pružili reči podrške u teškom vremenu i još težem iskušenju - kazao je. - Hvala ljudima koji nisu izgubili osećaj za drugoga, uprkos vremenu koje ne neguje takve osobine. Mnogi su nam ponudili i materijalnu pomoć. Ali, ona nama nije potrebna. Potrebnija je drugima.

Priključak na brojilo sa Elektrodistribucijom Beograd, u ekspozituri ove državne kuće na Banovom brdu, nadležnom i za Bele vode, parafirao je Stanislav Veljković, generalni sekretar RTS. I dok se još nije ni osušilo mastilo potpisnika, tim EDB već je bio u Komovskoj 9, gde je nova adresa Stankovića.

Na ovu adresu dospeli su, posle deložacije iz centra grada, u Ulici Ilije Garašanina, a po presudi Upravnog suda po kojoj je, po Zakonu o restituciji, pravo dobio zakoniti vlasnik.

 

Expand player
Pogledajte više