Titov kuvar otkrio nepoznate detalje iz Brozovog života: Pio je samo jednu vrstu piva, a zbog događaja iz Plavog voza sam se oduzeo od straha!
Tako Večernji list započinje intervju sa jednim od kuvara Josipa Broza Tita, koji je podelio svoja brojna iskustva.
On je objasnio i da je na Brione otišao na praksu, kao jedan od najboljih učenika Ugostiteljske škole u Zagrebu, da je tamo sretao Krležu i Koču Popovića i da je nakon toga zadržan kao deo Titovog kabineta.
"Tito je živeo u Užičkoj 15, to je bilo privatno. Prijemi su bili organizovani u Palati federacija, Starom dvoru, Novom dvoru, Plavom vozu, na Galebu, u avionu i svuda smo išli sa njim. U avionu je kuhinja bila minijaturna, jedva bih se u njoj okrenuo. Više nam je služila da odložimo hranu koju nosimo na put, a među tom hranom uvek je bila pršuta. Uvek smo nosili naše proizvode, naše meso", prepričava Titov kuvar.
Molnar je govorio i o tome da Tito nikada nije imao ljude koji probaju hranu za njega i da je nakon što bi spremio jelo i sam probao kakvog je ukusa. Naglasio je da nikada nije bilo velikog pritiska na njih.
"Jednom se dogodilo samo da nismo poslužili ručak za sve te godine. Stari je uvek ručao u 13 časova, a tada u Plavom vozu nismo postavili na vreme. Imali smo problem sa rernom. On je sačekao pet minuta i otišao. Uplašio sam se jako. Međutim, nije nam nikada pomenuo to".
Otkrio je Molnar i da je Tito za doručak najčešće jeo pileću džigericu u slanini, kao i da je voleo specijalitete od jezika. Pio je roze koji je sam pravio na Brionima, a od piva je konzumirao samo "Pilsner Urquell", koje se pravi u Plzenju.
Pored mnogih pravila i navika koje je imao, Tito je znao da poremeti proceduru."Dešavalo se ponekad da dođe ujutru u kuhinju i da kaže - dečki, dajte da si sam spečem jaja. Naravno, dopuštali smo mu. Znali smo da ga kuvanje opušta", zaključio je Molnar.