Ceca, patrijarh i otac Stefan
Zoran Ilić
Hram Svetog Save Beograd

Shutterstock

Hram Svetog Save Beograd, Foto: Shutterstock

 U kriptu najvećeg pravoslavnog hrama na Balkanu doći će i folk zvezda Svetlana Ceca Ražnatović sa porodicom, budući da je Šarić već godinama njen duhovnik i prijatelj, zbog čega je još kao monah dospeo u žižu javnosti.

- Ali, doći će i mnogi drugi pevači, glumci i ljudi sa javne scene jer se sa većim brojem njih Šarić dobro poznaje i oni ga izuzetno cene. Tu će biti i veći broj episkopa SPC-a, a patrijarh se ovom događaju veoma raduje. Šarić je za vladiku na ovom poslednjem Saboru proglašen upravo zahvaljujući patrijarhu, koji se borio za njega. Patrijarh je oca Stefana iz manastira Rajinovac najpre postavio za starešinu Hrama Svetog Save i ukazao mu time veliko poverenje, koje je on u potpunosti opravdao. U Hramu je zaveden red i nijedno neprijatno iznenađenje nije zateklo patrijarha otkad Šarić vodi hram, za razliku od svih prethodnih godina, kada se u toj bogomolji mnogo toga lošeg dešavalo, konkretno, silne finansijske malverzacije i pljačke - kaže naš izvor.

Ceca, patrijarh i otac Stefan

Zoran Ilić

Ceca, patrijarh i otac Stefan , Foto: Zoran Ilić

 Zanimljivo je da je svojevremeno monah Stefan Šarić ispričao da je otišao na Bogosloviju podstaknut glasom Zdravka Čolića!

- Već je trebalo da upišem Bogosloviju, ali se meni sve smučilo i nisam. Rekao sam da neću ići na Bogosloviju jer sam smatrao - biću hrišćanin, vernik, nešto ću drugo upisati. Već sam u avgustu krenuo u hemijsku školu, gde je u razredu bio 31 učenik. Ja sam Šarić, pa sam poslednji i jedini muškarac. Bio sam sam i znam da sam slušao opet glas, i to jedan od najlepših glasova - Zdravka Čolića. Ja nisam Zdravka Čolića slušao nešto u smislu da je ta vrsta muzike meni nešto veliko, već on ima glas i on je naša legenda. Svidelo mi se to razmišljanje, ne mogu sad da se setim koja je pesma bila, ali ja sam postavio sebi opet ono pitanje večnog života - šta, kako, kuda? Osećao sam kao da mi je neko govorio da sam izdajnik. Neki utisak kao da sam izdao što nisam otišao na Bogosloviju. Ja sam bukvalno skočio s te komode, iz tog kreveta na kojem sam bio i otišao biciklom do sveštenika. Tako da smo se spremili i ujutro otišli na prijemni u Eparhiju banjalučku - ispričao je on u emisiji koju je Radio-televizija Republike Srpske snimila 2010. godine.

Inače, Šarić nikada nije skrivao da je duhovnik Cece Ražnatović, čak je više puta javno govorio o tome.

- Veoma dobro sam je upoznao kroz njenu ispovest. Ceca preda mnom nema tajni i prava je retkost da tako poznata ličnost otvoreno priča o svemu. Nije lako poveriti nekome sve svoje tajne. Neko vreme sam bio i opterećen time da se ne čuje neki trač u vezi saonim što je meni ispovedala. Čak sam joj i rekao: „Svetlana, vi ste imali hrabrosti da se meni ispovedate, ali time ste mi stavili veliki teret na leđa“ - pričao je nedavno on, dodajući da Ceca svakodnevno čita Sveto pismo, ali i drugu duhovnu literaturu.

Bodrio Cecinog Veljka na boks-meču

Cecin sin Veljko Ražnatović je prvi profesionalni boks-meč u karijeri, koji je održan u Jagodini, dobio tehničkim nokautom protiv Krastje Jordanova. Iz publike mu je podršku pružao upravo arhimandrit Stefan Šarić, koji je i njegov duhovnik, a duhovnik je i njegove sestre Anastasije.