Međunarodni monetarni fond MMF
Profimedia
Međunarodni monetarni fond MMF

Profimedia

Međunarodni monetarni fond dolazi u kontrolu, Foto: Profimedia

Predviđeno je, kaže, da poseta misije traje oko dve nedelje.

"Tada ćemo razgovarati i o narednoj reviziji stend baj aranžmana iz predostrožnosti koji je Srbija zaključila sa MMF-om!“, rekao je Ruf.

Ključna pitanja prilikom ove posete, kaže, biće makroekonomska i fiskalna situacija, reforma javnog sektora, reforma javnih preduzeća i onih u restrukturiranju.

A po završetku, dodao je, MMF očekuje da će biti održana zajednička konferencija za novinare.

Srbija je sa MMF-om zaključila u februaru 2015. trogodišnji stend baj aranžman iz predostrožnosti vredan 1,2 milijarde evra, ali se vlada više puta izjasnila da je njeno opredeljenje da ne povlači taj novac.

Do sada su tri revizije aranžmana zaključene s pozitivnom ocenom, a četvrta, koja je započeta uoči vanrednih parlamentarnih izbora, još nije zaključena.

Iz MMF-a su tada objasnili da je to uobičajena praksa pred izbore, da ta institucija otvori,ali ne zaključi reviziju, objasnivši to time što vlada u tehničkom mandatu nema ovlašćenja da primenjuje dogovorene mere.

Tagovi

Komentari (3)

mara

07.06.2016 21:53

Nebojte se ako ste sve uradili sto ste bili u obavezi, Vi znate sta je to ali i oni dobro znaju jedino narod bas nezna ali oseti.

dulence

08.06.2016 10:39

Ne dozvolite privatizaciju javnih preduzeca jer sa iskustvom Nemacke i ostalih clanica pitati zasto sada pokusavaju javna preduzeca koja su privatizovali pokusavaju da vrate u vlasnistvo i da opet budu javna preduzeca.Budite vodjeni tudjim greskama!!!

Svesna

09.06.2016 09:14

Kako izveštava Tanjug? Zar nije ugasen? Ili ga se dokopao neki tajkun iz vlasti, pa radi privatno o državnom trošku?