Groblje
Alo!/ Masanori Jošida
Groblje

Alo!/ Masanori Jošida

Groblje, Foto: Alo!/ Masanori Jošida

Telefonom snimao ekshumaciju 

M. D. (42) iz sela Bošnjane kod Rače kažnjen je sa 50.000 dinara zbog kršenja policijskog časa, a policija ga je zatekla kako iz obližnje šume mobilnim telefonom snima ekshumaciju pokojnika iz Doma za stare “Male pčelice” i to na oko pola kilometra od svoje kuće.

U odluci Prekršajnog suda u Kragujevcu, navedeno je da su M. D. službenici Policijske stanice u Rači zatekli 17. aprila oko 18 časova u ataru neposredno pored seoskog groblja. On je priznao da je prekršio zabranu kretanja.

Policijska uprava u Kragujevcu je izdala sledeće saopštenje:

"Policijska uprava u Kragujevcu obaveštava javnost da su apsolutno netačni navodi koji su se pojavili u pojedinim medijima da je četrdesetjednogodišnji muškarac iz okoline Rače kažnjen jer je čuvao ovce u vreme policijskog časa.

Naime, njega je policija zatekla u šipražju u neposrednoj blizini groblja u selu Bošnjane, oko 400 metara od njegovog porodičnog domaćinstva, kako mobilnim telefonom snima ekshumaciju posmrtnih ostataka, koja je sprovođena po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Kragujevcu. Apsolutno je netačno da je tom prilikom čuvao ovce.

On je priveden Prekršajnom sudu u Kragujevcu zbog kršenja mere o ograničenju i zabrani kretanja i sudija mu je izrekao novčanu kaznu od 50.000 dinara."