Jotka: Bivša žena mi je ukrala milion maraka!

D. Ćuruvija | vesti 2020-06-18 18:12:02 2020-06-18 18:12:02

Tvrdi da je opelješen!

Privatna arhiva, Alo

„Nisam organizovao ubistvo matorog Ždrokinca! Nikada nijednu lošu reč jedan drugom nismo rekli. Nisam ga video 20 godina. Kada se oženio drugi put, otišao je u Beograd, gde je držao hotel. Bio sam u čudu kada sam čuo da je ubijen. Da sam znao da mu se sprema likvidacija, upozorio bih ga ili pokušao da je sprečim“, rekao je danas u Specijalnom sudu Zoran Jotić Jotka (65), vođa kruševačkog klana, optužen za organizovanje ubistva Dejana Stankovića Ždrokinca (71) iz Kruševca.

On tvrdi da je optužnica „netačna i sklepana“.

- Ovde sam ja meta! Da nije mene, ne bi se nikome sudilo, a suđenja ne bi bilo ovde u Specijalnom sudu. Jedino je tačno da je ubijen matori Ždrokinac. Inspektori su mi rekli da je Ždrokinac ubio mog prijatelja Gorana Petrovića Petu. Rekao sam im da znam i naručioca i izvršioca, kao i da ga Ždrokinac nije ubio. Nikakvu kriminalnu grupu nisam osnovao, niti sam prao pare. Proveo sam u zatvoru 15 godina, od toga sedam i po u samici. Iz zatvora sam izašao skoro kao slep, video sam samo 40 odsto. Sedam dana pre izlaska policija u Kruševcu mi je napravila mišolovku - rekao je Jotka i požalio se da ga je bivša supruga opelješila.

Znam ko je ubio Gorana Petrovića Petu

“Uhapšen sam 2003. i bio sam do 2018. u zatvoru u Zabeli, punih 15 godina. Izašao sam u februaru 2018. Tamo sam bio u najgorim mogućim uslovima. Zadnjih sedam godina bio sam u samici pod video nadzorom, svaka poseta je bila preko stakla, svaka poseta je snimana, video i tonski. Ja sam pisao da se traže snimci iz Zabele, pisao sam vama sudija i tužiocu da ih tražite, od 2015. do 2018. da li ih posedujete. Predložio sam jer sam sniman tri godine, a ovde na teret da sam izvršio dela dok sam bio u zatvoru. Kojom kriminalnom delatnošću sam stekao taj kapital? Zato sam vas molio da se traži, jer u tim razgovorima imenujem imenom i prezimenom i naručioca ubistva Pete, a imenujem i izvršioce. Ja to imenujem tri godine pričam imenom i prezimenom ko je naručio i ko ubio Petu, ni jednog momenta nisam spomenuo Ždrokinca”, rekao je tokom tročasovne odbrane Jotka. On se nalazi u prititvoruu 15 meseci. 

- Meni je bivša žena Varadinka 2002. ukrala milion i sto hiljada maraka i odnela ih kod sina u Ameriku! Nisam bio kod kuće dva dana, a ona je uzela pare, spakovala se i otišla. Posle sedam meseci sam se oženio mlađom ženom Marijom. 

Jotka je, potom, opisao kako se upoznao sa Ždrokincem.

- Njega znam od 1975. godine, otkad je izašao iz zatvora zbog pljačke banke u Kragujevcu. Sa njegovim bratom blizancem Vojom bio sam dobar prijatelj. On je bežeći od zakona pobegao u Legiju časti. Kad je Dejan izašao iz zatvora, počeli smo da se družimo. Bili smo mnogo dobri prijatelji do 1979. kad sam ja otišao u zatvor, a Dejan kod brata u Južnu Afriku u plaćeničku vojsku. Kad sam izašao iz zatvora, on je kupio nekki restoran, ali to više nije bilo to druženje. Nikada u životu sa matorim Ždrokincem nisam razmenio lošu reč, nismo se posvađali, nikada niko ništa jedan drugom nije zamerio. Poslednji put ga video 2000. godine. Otišao je za Beograd. Nisam ga od tada spomenuo, nije bio u Kruševcu, otišao je da živi sa drugom ženom. Dva meseca nakon mog izlaska je njegov sin Vojin ubijen i tada sam se setio Ždrokinca. Pitao sam tada kako je Dejan, a moji su rekli da je u lošem stanju -tvrdio je Jotka na suđenju, navodeći da je od jednog prijatelja u Beogradu saznao da mu jedan “biznismen sprema likvidaciju”.

Trojica optuženih negirala krivicu

Krivicu su porekli i Igor Gajić, Saša Zoraja i Stefan Radulac.

- Cela optužnica je konstruisana, nema veze sa istinom -rekao je Radulac.

 Jotić je negirao da je organizovao kriminalnu grupu i naveo da od ostalih petoro optuženih poznaje samo dvojicu. Osim Jotića, optuženo je još pet osoba da su kao članovi njegove grupe učestvovali u ubistvu i prali novac.

U optužnici se navodi da je Stankovićevo ubistvo bilo je osveta za likvidaciju Gorana Petrovića Pete, bliskog Jotićevog prijatelja koji je ubijen 2015. godine. Petrovićevo ubistvo policija još nije rasvetlila. Jotić je bio uveren da su istaknuti članovi suparničke kriminalne grupe „Ždrokinci“ - Dejan Stanković i njegov sin Vojin (41) učestvovali u Petinom i ubistvu drugih osoba iz kriminalnih krugova koje su mu bile bliske, piše u optužnici. Verovao je i da Dejan Stanković planira i njegovu likvidaciju, navodi tužilaštvo.

Tužilaštvo navodi da je Jotić na Stankovićevo ubistvo nagovorio Stefana Radulca zbog sukoba koji je ovaj imao sa Stankovićevim sinom.

Radulac se sumnjiči da je ispred jednog lokala u centru Kruševca u maju 2018. ubio Dejanovog sina Vojina tako što je pucao u njega sedam puta. U optužnici piše da je Jotić Radulca nagovorio da ubije Dejana tako što mu je rekao da, ako to ne učini, sam će postati žrtva, Dejan će iz osvete za ubistvo sina ubiti njega i članove njegove porodice, piše i optužnici.
Radulac je Dejana Stankovića Ždrokinca ubio u junu 2018, mesec dana pošto je likvidirao njegovog sina, a pomogao mu je Igor Gajić Gaja, tvrdi tužilaštvo. Gajić je, kao i Peta, osuđivan 2005. godine sa Jotićem kao član njegove grupe.

Kako se navodi, Jotka, Saša Zoraja i deca ubijenog Pete, Iva i Vuk Petrović, pomogli su mu da pobegne i sakrije se u Bosni i Hercegovini.
Stefan Radulac optužen da je 7. maja 2018. u Kruševcu ubio Vojina Stankovića, sa kojim je mesec dana ranije imao fizički sukob. Pucao u njega iz gloka dva puta, a kada ovaj opao prišao i ispalio još pet metaka u glavu i telo.

 

Expand player
Pogledajte više