Pre četiri godine oteo je, silovao i ubio Tijanu Jurić, a evo šta danas radi monstrum iz Surčina

Alo.rs/J.Š. | vesti 2018-07-26 15:33:27 2018-07-26 15:33:27

Tragedija od koje se Srbija nikad nije oporavila

privatni album

Danas se navršavaju četiri godine od kada je mesar Dragan Đurić iz Surčina, u julu 2014. godine u Bajmoku ubio Tijanu Jurić (15) i zbog tog monstruoznog zločina osuđen na 40 godina robije želi na slobodu.

Đurić, kažu, nikad nije pravio probleme i u svemu se pridržava zatvorskog "kućnog reda".

- Nakon što je doveden u "Novu skelu" 28. oktobra prošle godine, prvih 30 dana bio je u prijemnom odeljenju na proceni ličnosti. Tokom prvih mesec dana bio je sam u ćeliji, ali je i posle isteka tog roka za procenu još nekoliko meseci bio "samac". Kanije je dobio cimera - kažu u UIKS.

Đurić ima pravo i na posete i pakete, koje redovno dobija, ali ga u zatvoru obilazi samo majka Makivija.

- Iako ima pravo da mu i češće dolazi u posetu, ona to u proseku čini na svaka tri meseca. Makivija ga je posećivala i nakon što je uhapšen, dok je Đurić boravio na psihijatrijskom veštačenju u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u beogradskom CZ - objašnjava sagovornik.

Surčinski kasapin ima pravo i na "ljubavnu sobu", jednom u tri meseca, ali nema s kim da je iskoristi.

S obzirom na to da je u najmodernijem zatvoru u Srbiji, bezbednost mu nije ugrožena, pa nije imao problema sa drugim osuđenicima. Dane provodi u ćeliji koja podseća na hotelsku sobu, ima na raspolaganju kablovsku televiziju, toplu vodu, tuš kabinu i WC. U ćeliji ima i radni sto, dvaormana i dva kreveta, za njega i cimera. Na raspolaganju su im čak i konzole sa igricama, ali u Upravi nisu naveli da ih Đurić koristi.

Tijanin ubica tokom dana ima pravo i na dvosatnu šetnju, a za razliku od većine drugih osuđenika, on nije zaposlen, na primer u vešeraju, kuhinji ili u nekoj od zatvorskih radionica.

Podsetimo, Đurić je Tijanu Jurić udario kolima u noći između 25. i 26. jula 2014, kod sportskog centra "Rata" u Bajmoku. Povređenu devojčicu je zatim uvukao u kola i odvezao van Bajmoka, gde se brutalno iživljavao nad njom i na kraju je zadavio. Telo je potom zakopao na napuštenoj deponiji.

Expand player
Pogledajte više