Šverceru cigareta oduzimaju imovinu

J. P. | vesti 2016-10-24 21:55:38 2016-10-24 21:55:38

Pred Specijalnim sudom počeo je postupak protiv Senada Plojovića, osuđenog za šverc cigareta, za trajno oduzimanje imovine, saznaje „Alo!“. Prema našim informacijama, predmet zahteva su dve porodične kuće.

Mitar Mitrović

Plojović je u maju ove godine osuđen na dve godine zatvora i novčanu kaznu od milion dinara zbog šverca cigareta. Tom odlukom suda oduzeta mu je roba koja je predmet izvršenja dela, i to ukupno 7.500 paklica cigareta bez akciznih markica.

Nemanja Govedarica, Plojovićev advokat, u izjavi za „Alo!“ je potvrdio da je postupak za trajno oduzimanje imovine u toku.
- Mišljenja sam da nema osnova za trajno oduzimanje imovine. Dosad su saslušani svedoci i priloženi pisani dokazi. Više detalja u ovom trenutku ne bih iznosio - kaže Govedarica.

Kako „Alo!“ saznaje, izjave pred sudom dali su svi članovi porodice Plojović, koji su tvrdili da su dve kuće stečene sedamdesetih godina i da nemaju niakve veze sa novcem koji je Senad nelegalno stekao.

Inače, Plojović je osuđen zbog krivičnih dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i produženog krivičnog dela krijumačarenja. On je jedini iz kriminalne grupe koji nije priznao krivicu, već mu se sudilo.

Expand player
Pogledajte više