Ubici deteta manje od četiri godine robije!

E.A. | vesti 2017-05-08 07:59:55 2017-05-08 07:59:55

Živanović dobio kaznu od tri godine i deset meseci jer je uoči Nove godine izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradala Jelena Melović (13

Facebook

Aleksandar Živanović (33) sklopio je dogovor o priznavanju krivice i osuđen je na kaznu zatvora od tri godine i deset meseci jer je uoči dočeka Nove godine izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula Jelena Melović (13), ekskluzivno saznaje „Alo!” u tužilaštvu.

- Mogu samo da potvrdim da je sud prihvatio sporazum o priznavanju krivice mog klijenta. O ostalim detaljima u ovom trenutku ne želim da pričam - kaže Nemanja Govedarica, Živanovićev advokat.

Navodno nije znao da je udario dete

Veterinar Aleksandar Živanović je nakon nesreće došao kući i pozvao prvog komšiju. Njemu je rekao da je automobilom udario „nešto”, ali nije znao tačno šta. Ubrzo je njegov prijatej saznao da se radilo o devojčici. Kako je Živanović bio u teškom stanju, njegov komšija je pozvao policiju i objasnio šta se dogodilo. Veterinar se zajedno sa patrolom pojavio na uviđaju.

 

Inače, sudija beogradskog Višeg suda je krajem marta ove godine odbio sporazum o priznanju krivice tužilaštva sa Aleksandrom Živanovićem zbog nesreće u kojoj je nastradala devojčica.

U rešenju o odbijanju sporazuma od 21. marta navodi se da nisu ispunjeni zakonski uslovi predviđeni za sporazum.

Podsećanja radi, Živanović se tereti da je 31. decembra 2016. u ulici Bahtijara Vagabzadea na Banjici u 18.40 automobilom „pasat” naleteo na devojčicu koja je šetala psa i da je zatim pobegao sa mesta nesreće.

Nesreća se dogodina na pešačkom prelazu koji se nalazi u samoj krivini i nema saobraćajnog znaka niti ležećeg policajca.

Ukinut pritvor

Aleksandru Živanoviću je po privođenju u Prvo tužilaštvo na saslušanje sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoke. Posle uložene žalbe odbrane, veterinaru je ukinut pritvor nakon mesec dana.

 

Veštačenjem je utvrđeno da je Živanović imao 1,06 promila alkohola u krvi dva sata posle nesreće, kada je uhapšen.

Na saslušanju pred tužiocem, dan posle nesreće, Živanović je bio u teškom psihičkom stanju i nije bio sposoban da iznese svoju odbranu, kao ni da objasni zašto nije zaustavio vozilo kada je udario devojčicu.

 

 

Expand player
Pogledajte više