Injekcija vakcina
Shutterstock
Injekcija vakcina

Shutterstock

Ilustracija: Shutterstock

Irena, koja je zaposlena na odeljenju ginekologije u toj bolnici, ušetala je kobnog dana na odeljenje reanimacije, gde je ležao njen muž, krišom mu dala injekciju, pa je oprala špric i bacila ga. Međutim, obdukcijom tela i toksikološkim analizama utvrđeno je da je Irena nesrećnom Ištvanu ubrizgala cijanid, zbog čega je u petak uhapšena zbog ubistva!

Kako saznaje "Informer", jedna doktorka subotičke Opšte bolnice je 19. februara oko 19.30 obavestila policiju da je Ištvan Šarkanj umro na reanimaciji pod sumnjivim okolnostima. Kazala je i da je Ištvan tog dana primljen na reanimaciju zbog komplikacija sa plućima, ali da ima naznaka da je u bolnici otrovan!

- Inspektori su odmah otišli u bolnicu i pregledom snimaka video-nadzora primećeno je da je Irena u jednom trenutku ušetala u sobu u kojoj je bio njen muž i dala mu neku injekciju. Potom je oprala taj špric i bacila ga u kantu za đubre, a onda je mirno izašla. Ištvan je ubrzo preminuo - navodi izvor.

Ubistvo iz samilosti?!

Ištvan Š. je, nezvanično, bolovao od raka i bio je u teškom stanju, iako su ga lekari subotičke bolnice velikim naporima održavali u životu.

Zato u policiji veruju da ga je supruga Irena zapravo ubila iz samilosti, kako bi ga "spasla" bolova i agonije i prekratila mu muke.

Inspektori su uzeli taj špric iz kante i odneli ga na veštačenje, a po nalogu tužioca, Ištvanovo telo je narednog dana, 20. februara, poslato na obdukciju.

- Policajci su potom obavili razgovor sa zaposlenima u bolnici, kao i sa Irenom, ali ona je bila u teškom stanju i nije umela da objasni zašto je mužu dala injekciju, posle koje je on ubrzo umro. Irena je najpre poslata na psihijatriju, a zatim na kućno lečenje i odlučeno je da se sačekaju rezultati obdukcije i toksikoloških analiza - navodi izvor.

Nakon 18 dana, u petak, u nadležno tužilaštvo stigli su ti rezultati i dat je nalog za Irenino privođenje, jer je utvrđeno da je mužu ubrizgala cijanid!

- Osumnjičena je dovedena u policiju, nakon čega joj je određeno zadržavanje do 48 sati i biće u zakonskom roku privedena kod tužioca. Protiv nje je podneta krivična prijava za ubistvo, za šta joj preti 15 godina zatvora - objasnio je naš sagovornik.

Inače, Ištvan je bio teško bolestan i ranije se lečio u subotičkoj Opštoj bolnici, gde je zaposlena njegova supruga.

Nakon njegove smrti na odeljenju, Irenine kolege su uglavnom izbegavale da komentarišu ovaj slučaj. Doktor Slobodan Puškar, direktor bolnice, tada je samo kratko rekao za naš list da je došlo do smrtnog ishoda jednog pacijenta, koji je ranije lečen, ali da još nema sve informacije o ovom slučaju. Nekolicina zaposlenih u bolnici takođe nam je kratko potvrdila da se desio neki smrtni slučaj, koji policija istražuje, ali niko od njih nije želeo da priča o tome.

Samo jedan od njih, koji nije želeo da mu objavimo ime, kazao nam je da je Irena dobra žena, poštovana među kolegama, i da apsolutno ne može da veruje da je ona ubila svog muža.

Komentari (8)

Sanja

11.03.2018 00:09

Moj najdrazi tata je umro od raka za 6 meseci. Zadnjih mesec dana, svaki dan i noc sam zelela da ga ubijem, samo da se ne bi mucio. I danas me savest grize sto mu nisam nekako pomogla da se ne muci strasno. Pustite zenu. Dosta joj je njene muke.

rada

11.03.2018 00:44

Postoje lekovi koji ublazuju bolove kod tako teskih bolesnika . Laze zena i farba policiju zasto bi oprala spric . Da li je bolesnik trazio od nje da mu skrati muke i izvrsi eutanaziju . Maaa

Vladeta

11.03.2018 06:36

@rada - Rado, pranje šprica se vidi na snimku nadzorne kamere.

muk

11.03.2018 04:53

Mislim da bi i u Srbiji kao u nekim Evropskim zemljama trebalo doneti zakon o eutanaziji.Na koju ce sa bolesnik odluciti u svesnom stanju kao u Svajcarskoj.Otac mi je 4.5 g. lezao nepokretan,od teskog mozdanog udara.Za te 4g.pluca su mu totalno oslabila,gangrena mu je zahvatila noge,srce je jedva radilo.Ali na neki cudan nacin svest mu je bila ocuvana.Krsni crnogorac je plakao dok ga je cerka povijala u pelene.Zadnju godinu sam molila Boga da umre.Ne dao Bog nikome.

Meda

12.03.2018 14:17

@muk - Bilo bi to, na zalost, vrlo rizično. Kakav je javasluk kod nas, mi bismo se eutanazirali masovno, bilo bi zloupotrebe ohoho.

Vule

11.03.2018 07:34

Da je eutanazija , ostavila bi mu cijanid da sam popije. Kao onaj Praljak u Hagu. Bezbednije je i lakse, a i niko ne bi sumnjao da je ona ubica. Ipak ga se resila otrovom, zena u najboljim godinama, sto da trpi bolesnika, ceka nasledstvo....

N.N.

11.03.2018 10:34

@Vule - Ne može uvek čovek ruku da pruži uvek i popije nešto. Neko je nepokretan, neko nije svestan itd.

Meda

12.03.2018 12:07

Nisam pricala sa njom.,tako da ne mogu sa sigurnoscu da tvrdim nista. Ali s obzirom na ovo sto pise u tekstu, sasvim je moguće da se radi o ubistvu iz samilosti. Zasto bi htela da ga se resi, njegova smrt je ocigledno bila samo pitanje vremena. Sve je to strasno tuzno u svakom slučaju.