Umalo završio na robiji zbog fotografije!

M. D. | vesti 2016-01-22 22:21:00 2016-01-22 22:21:00

Boban Slavković iz Kraljeva umalo je završio deset dana na robiji, i to sve zbog fotografije koja je osvanula u medijima na kojoj su policajci uhvaćeni u prekršaju!

Alo!

 

Slavković je uslikan kako u Vrnjačkoj Banji gura svog prijatelja u invalidskim kolicima koja ne mogu da prođu od policijskog automobila nepropisno parkiranog. Nakon što je slika objavljena u medijima, on je retroaktivno dobio dve prijave koje su potom zamanjene zatvorom!
Iako su uhvaćeni u prekršaju, kraljevački prekršajni sud je osudio Slavkovića! I to za nešto što, kako tvrdi, nije učinio.

 

Odgovori na čekanju

Redakcija „Alo!“ se ovim povodom obratila MUP-u i zatražila odgovore na pitanja da li je preduzeto nešto u vezi sa tvrdnjama Bobana Slavkovića i pretnji koje su mu upućivali policajci. Odgovor nismo dobili do zaključenja ovog broja našeg lista.

- Na moju kućnu adresu su stigla rešenja za zamenu novčanih kazni za kaznu zatvora, i to dva puta po pet dana, a pri tom nijednog trenutka nisam bio pozvan da dam bilo kakvu izjavu u vezi sa navedenim događajima, niti je izgleda bilo bitno da nadležni čuju drugu stranu priče, to jest mene i mog druga kog sam vozio u kolicima. Policajci revoltirani tekstom koji ste objavili opet su pokazali da su nedodirljivi i da njihova bahatost nema kraja. Na taj njihov putu ne može niko da im stane, čak ni zakon - rekao je Slavković za naš list.


On navodi da mu je posle objavljivanja fotografije policijski inspektor u više navrata pretio i da mu je policija dolazila na radno mesto u Osnovnu školu „Popinski borci“, gde je zaposlen da brine o bezbednosti najmlađih.


- Pretnje su se svodile na to da ću zažaliti zbog tog članka i da će me proganjati dok sam živ. O tome sam obavestio unutrašnju kontrolu MUP-a, ali ništa nije urađeno. Ali zato je saobraćajna policija u Vrnjačkoj Banji meni i mom drugu u invalidskim kolicima retroaktivno napisala nekoliko saobraćajnih kazni zbog kojih je trebalo ja da idem u zatvor - rekao je Boban.


On i danas tvrdi da se na fotografiji vidi kako gura svog druga i da su uredno prešli ulicu na pešačkom prelazu.


- Meni je napisana prijava da se nisam kretao trotoarom gurajući invalida u kolicima, iako na toj strani uopšte ne postoji trotoar?! Da stvar bude još gora, iste prijave je dobio i moj drug Branko, koji je invalid i kog sam gurao u kolicima - ispričao je Slavković.

Expand player
Pogledajte više