Nikola Vavić
Instagram
Nikola Vavić

Instagram

Nikola Vavić, Foto: Instagram

Sukob je kulminirao u nedelju oko tri sata ujutru, kada je Vavić pozvao Lazara Vukićevića (28) i Nemanju Arsenovića Arsu (31) da se obračunaju ispred prepunog kluba.

- Obe strane su pozvale pojačanje, pa je ubrzo, samo nekoliko metara od ulaza u prepuni klub, došlo do masovne tuče “delija” i “grobara”. U opštu makljažu uključio se i Vavićev drug Miloš Nikolić (28). Vukićević je potom izvadio pištolj i pucao Vaviću i Nikoliću u noge. Onda je pobegao s Arsenovićem, ali je policajac koji se ubrzo našao na licu mesta stigao Vukićevića i pronašao pištolj koji je on trčeći odbacio - kaže sagovornik “Alo!” blizak istrazi.

Brani se ćutanjem

Lazar Vukićević saslušan je u Višem javnom tužilaštvu i, kako sazanjemo, branio se ćutanjem. On se tereti za teško ubistvo u pokušaju i određen mu je pritvor kako ne bi uticao na svedoke i ponovio krivično delo. Njegov saučesnik Nemanja Arsenović Arsa takođe je priveden u nadležno tužilaštvo.

Vavić i Nikolić završili su u Urgentnom centru i nisu životno ugroženi. Ostali učesnici tuče zadobili su lakše povrede u vidu ogrebotina, pa su zbrinuti na licu mesta i poslati na kućno lečenje. Brojni krvavi tragovi prostirali su se desetak metara, od kluba do obližnjeg lokala.

Policija vodi detaljnu istragu, kojoj će doprineti i snimci sa sigurnosnih kamera kako bi se utvrdilo šta se tačno dogodilo. Vavić i Nikolić nisu policiji želeli da otkriju šta je bio povod za obračun.

Nikola Vavić, brat Aleksandra Vavića (29), u svom policijskom dosijeu ima zatvorsku kaznu od tri i po godine zbog prodaje droge i držanja oružja. Iz zatvora je, nakon amnestije, izašao u decembru 2012, a u KPZ “Valjevo” je mu je u ćeliji pronađen telefon, za koji je tvrdio da ga je unela jedna od načelnica za 500 evra. Nikola je ipak ponovo završio u pritvoru, jer je krajem maja 2014. pucao u Roberta Radojčića (30), šefa obezbeđenja splava “Blejvoč”. Radojčić je na suđenju povukao izjavu i Vavić je posle toga oslobođen.

Sukob na splavu “Blejvoč” 2014. godine, kada je Vavić pucao na šefa obezbeđenja Roberta Radojčića, navodno su izazvali pripadnici navijačke grupe “janičari”. Pripadnici iste grupe su 2013. napali braću Vavić kada su upali u Aleksandrov kafić “Holivud” i demolirali lokal. Tada je oko osam mladića naoružanih pištoljima i bejzbol palicama upalo u kafić tražeći Aleksandra Vavića, ali su zatekli samo njegovu suprugu sa bebom, pa su pobegli nakon demoliranja lokala.

 

 

Komentari (8)

Sanja

31.01.2017 16:55

Na ulazu u klub postoji obezbedjenje koje i devojkama otvara tasne. nemoguce je fa nisu videli da su momci uneli oruzije

Peki

31.01.2017 20:01

@Sanja - Wow, bas si riba, izlazis na isto mesto gde i mangupi.

korenko

31.01.2017 21:14

@Sanja - usteka se to ispred u zardinjeri

Srdjan Curcic

31.01.2017 18:01

Ovaj grad terorisu navijacke sekte! Vise ni veliki bosovi nemaju kontrolu nad tom divizijom sektasa

Tika

31.01.2017 18:23

Branio se Dacicem i Palmom

Pedja

31.01.2017 20:16

G...u kao sto je doticna bitanga i jeste mesto u WC-u !!!

severnetribine

31.01.2017 22:58

Na Delije ste krenuli ? Vavicu, Vavicu, glavom u zid ti je bolje.

stefanesko

01.02.2017 10:05

nece Vavke jos dugo..