GIK
Foto: Alo/Alo!

U Srbiji su se danas održani lokalni izbori u 89 gradova i opština, gde su građani birali svoje lokalne predstavnike. Pored redovnih lokalnih izbora, Beograd je ponovo glasao za Skupštinu grada, nakon što prethodni izbori nisu rezultirali formiranjem vlasti u zakonskim rokovima.

Beograđani, osim za Skupštinu grada Beograda, glasali su i za odbornike u 17 gradskih opština.

Obraćanje Gradske izborne komisije Beograd:

Biračka mesta su sva zatvorena u 20 sati, navodi predsednik Gradske izborne komisije (GIK) Zoran Lukić.

- Prilikom zatvranja biračkih mesta nije bilo nikakvih sukoba ili bilo kakvih turbulencija. Nisam bio na izborima koji su bili mirniji. Mislim na to da nije bilo sukoba na biračkim mestima i blizu biračkih mesta.

- Samo jedno biračko mesto je kasnije otvoreno od 7 sati, Čukarica 50, otvoreno je 15 minuta kasnije zato što birački odbor nije mogao odmah da pronađe kontrolni list za opštinske izbore. Nisu hteli da počnu glasanje dok kutiju nisu na predviđen način zapečatili. 

- Mi utvrđujemo rezultate onda kada se dupli unos originalnih zapisnika o radu biračkih odbora unese u statistiku Republičkog zavoda za statistiku.

Posle 10 časova prvi rezultati?

- U toku dana smo izveštavali o izlaznosti. Za 20 sati još uvek nemamo informaciju o izlasnosti. Kada će to biti, kada će birački odbori da prebroje jednu vreću drugu vreću da donesu do opštine, sačekaju red da predaju... Statistika vrši jedan unos, pa drugi unos i tek tad imamo rezultate glasanja na tom biračkom mestu. Kada će to biti? Ja očekujem negde posle deset sati. Ali kada će tačno biti zaista ne možemo u napred da kažemo - saopštio je Zoran Lukić.

Kako je izgledao izborni dan u Srbiji možete pogledati u našem blogu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading