Vesić
Foto: Tanjug/FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ bg

"Sve moderne političke stranke imaju svoje kol-centre, to je postala ’moda’ sredinom ’90-ih godina. Nema zemlje, od SAD do Rusije, demokratske zemlje, sa demokratskim izborima, u kojoj stranke nemaju kol-centre, koji i služe da zovu birače svoje partije, podsećaju ih na izbore. Sve stranke to rade, samo neke više, a neke manje uspešno“, rekao je Vesić u emisiji „Izborna noć“ na TV Informer.

Podsetio je da je on 1997. godine vodio prvi kol-centar u Srbiji, koji je pokrenuo Zoran Đinđić, želeći da tadašnji DS dobije 100.000 članova u čemu je, ističe Vesić, na kraju i uspeo, dok su i druge stranke prihvatile kol-centre kao službu za kontakt sa biračima.

"Kol-centri postoje ovde od 1997. godine i to nije neregularnost“, podvukao je Vesić.

Istakao je da kol-centri danas uopšte nisu bili organizovani u državnim ustanovama, već ili u stranačkim ili legalno iznajmljenim prostorima.
Posebno je podvukao da su netačne tvrdnje opozicije, koje su izneli i pred posmatračima OEB da su kol-centri bili na biračkim mestima.

"Svako ima pravo da zove svoje birače. Oni su pokušavali danas napali naše aktiviste i to je nedopustivo. Ali, to rade zato što nemaju svoje kol-centre, jer da imaju koga da zovu, ne bi ceo dan bili u Sportskom centru ’Banjica’ ili na Dorćolu…“, primetio je Vesić.

Dodao je da opoziciji, na sličan način, smeta i kampanja od vrata do vrata, što je takođe praksa svuda u svetu.

"Ali, zato što to sve nemaju, oni ovo i rade“, dodao je Vesić.

Uveren je da će već od sutra krenuti velika borba unutar opozicije.

"Oni koji nisu izašli, reći će da su krivi ovi koji su izašli i obrnuto… Oni se jedni drugima dokazuju i ovo je samo priprema za političku borbu među njima samima", rekao je Vesić, podsetivši da je opozicija bila uverena u pobedu u Beogradu, opštinama Voždovac, Zvezdara, Savski venac, Vračar…

Kada je reč o Vračaru, od ukupno 63 biračka mesta, na gradskim izborima SNS pobedila na 55, i to ubedljivo.

Zanimljivo je, preneo je Vesić, da će na opštinskim izborima na Vračaru, na osnovu prebrojanih 42 od 63 biračka  – svih osam lista ući u vračarski parlament. 

"Niko nema apsolutnu većinu, ali SNS će formirati vlast, jer sam siguran da mnogi koji su ušli u lokalni parlament neće ići sa onima koji rade protiv svoje zemlje", rekao je Vesić.

Osvrnuo se na reči predsednika Aleksandra Vučića da je ovo "zastrašujuća pobeda", ističući da to nije slučajno upotrebljen termin.

"Oni koji budu vršili vlast imaće zastrašujuće veliku odgovornost da je vrše u korist građana. Moramo da komuniciramo sa ljudima, sa onima koji jesu, ali i koij nisu glasali za nas, da odvojimo ekstremiste od ljudi koji nisu glasali za nas, jer im možda nismo dovoljno dobro pokazali da ćemo raditi u njihovu korist. Moramo da pokažemo da smo jednaki prema svim građanima, a posle 12 godina, naša odgovornost je još i veća", rekao je Vesić.

Komentarišući rezultate lokalnih izbora Nišu i Novom Sadu, Vesić je, uz podsećanje da je on sam mnogo vremena u kampanji proveo upravo u Novom Sadu, izrazio zadovoljstvo što je cela opozicija u tom gradu izašla ujedinjena, ali ni to nije bilo dovoljno za bolji rezultat.

"U Novom Sadu nije bilo bojkota, već su se svi ujedinili, i Brajan Brković, unuk Jevrema Brkovića, koji gaze srpsku zastavu, i DSS i lažni monarhisti iz POKS-a i Dinko Gruhonjić koji se hvali da se preziva kao ustaški komandant Jasenovca…  Sve su zaboravili, samo je bilo važno ko će čega biti direktor… Svi su se ujedinili i naravno da su izgubili, jer ne možete da lažete ljude. Ljudima nudite program i ideologiju, a oni glasaju jer veruju u taj program. Ja nisam čuo nijedan predlog u Novom Sadu, Beogradu, osim da će sruše, prekinu, zabrane... Kada tako  nastupate, ne možete da očekujete podršku", rekao je Vesić.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (12)

Loading
Minja

02.06.2024 23:43

Samo traže opravdanje za njihov katastrofalni rezultat.

Bilja

03.06.2024 10:45

Kol centar postoji jos od vreme DS a i nikakav problem niko nije pravio sve do danas.

Filip

03.06.2024 10:47

Pozivanje članova stranke da izadju i glasaju nije nikakva novina i nije nikakvo krivično delo.

Caca

03.06.2024 10:49

Ma opozicija hoće samo pažnju i ništa više .

Teona

03.06.2024 10:51

Neka formiraju svoje kol centre a ne da napadaju centre koji rade u interesu građana. Neka shvate vise pobedila je volja naroda

Anja

03.06.2024 10:55

Call centri su važan deo političke komunikacije. Opozicija bi trebalo da se fokusira na konstruktivnu političku debatu umesto na napade.

Ana

03.06.2024 11:11

Opozicija konačno treba da shvati da ih narod ne želi.

Ana

03.06.2024 11:26

Opoziciji sve smeta jer su svesni da nemaju podrsku gradjana.

Ana

03.06.2024 11:27

Opozicija ne moze da podnese poraz na izborima.