ZABELEŽENO OPASNO KRETANJE SPECIJALACA ROSU KA SEVERU: Kurti sprema napad na Srbe za Novu godinu?
Foto: EPA/EPA

On je ovaj plan spremio do najsitnijeg detalja, a njegova realizacija počela je hapšenjem Duška Arsića na Jarinju, kojeg Priština optužuje da je u selu Butovac 1999. godine počinio ratni zločin.

Ovim hapšenjem Kurti u stvari pokušava da pripremi javnost za ono što će tek uslediti tokom novogodišnjih praznika.

U bazi Belvedere, u selu Svinjare u Južnoj Mitrovici, od juče se nalaze tri voda specijalnih jedinica ROSU, i to pod punim naoružanjem. Specijalci su u petak rano ujutro došli iz Prištine i sada su u pripravnosti, očekujući od Kurtija zeleno svetlo za upad na sever pokrajine.

Kako Alo! saznaje, očekuje se dolazak još najmanje stotinu specijalaca, pa bi ukupan broj onih koji će upasti u Severnu Mitrovicu, Leposaviće, Zvečan i Zubin Potok mogao da bude oko dve stotine.

ZABELEŽENO OPASNO KRETANJE SPECIJALACA ROSU KA SEVERU: Kurti sprema napad na Srbe za Novu godinu?

Jarinje - Alo!

 

Pre nekoliko dana Alo! je obelodanio informacije o Kurtijevom planu, a pomeranje naoružanih pripadnika ROSU ka severu Kosmeta samo je potvrda naših tekstova. Ovakvi upadi albanskih specijalaca, među kojima su neretko i pripadnici tzv. kosovske vojske, u poslednje dve godine vrlo su česti na Kosmetu.

Priština ih pravda navodnom borbom protiv šverca i korupcije. Da bi albanski specijalci mogli da uđu na sever KiM, Priština, između ostalog, za taj potez treba da dobije dozvolu Kfora. Da to Kurti ne može učiniti bez dozvole Kfora, potvrdio je pre nekoliko dana i šef Kancelarije Evropske unije u Prištini Tomaš Suniog, koji je kazao da nijedan sporazum u dijalogu Beograda i Prištine ne sprečava kosovsku policiju da rasporedi svoje snage bilo gde na tzv. Kosovu, ali da im je za sever neophodna i koordinacija sa Kforom. 

Uhapšen nakon što je tužio 
uzurpatora srpske imovine

Srpski povratnik Duško Arsić uhapšen je na Jarinju zbog navodnog ratnog zločina, a hapšenje je usledilo samo nekoliko dana nakon što je podneo tužbu protiv Albanca koji mu je uzurpirao imovinu u selu Matičane. Ovu informaciju potvrdila je njegova advokatica Jovana Filipović, koja je dodala i to da Arsić nikada nije bio pripadnik vojske, policije ili neke paravojne formacije.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Gonzo

11.12.2021 20:21

Što za novu godinu, Božić je idealan?