KURTIJEVA "JAKA LEĐA" Diplomata tvrdi: Iza Aljbinovih odluka stoje dve države!
Foto: AP Olivier Matthys

Operativni podaci ukazuju da je početkom avgusta na severu Kosova boravila grupa Čečena i Čerkeza povezanih sa protivnicima Ramzana Kadirova, koja je imala dva cilja: angažman i učešće Albanaca u rusko-ukrajinskom sukobu i eliminacija naoružanih Srba na severu Kosmeta. Predsednik Vučić naglasio je da izbegličkih kolona neće biti iako su Albanci rešeni da kao poslednju kost u grlu proteraju Srbe sa severa KiM. Kosovski premijer Aljbin Kurti u Briselu je odbio oba predloga Srbije koja se tiču primene preregistracije vozila i izdavanja ulazno-izlaznih dokumenata, čime je praktično najavio eskalaciju sukoba i pre 1. septembra.

- Ovo što se dogodilo u Briselu to je manje - više očekivano. Poznato je da Aljbin Kurti ima svoje fiksirane maksimalističke stavove. Njegov cilj je da pokaze kako je Kosovo jedna samostalna država - rekao je Milisav Paić, nekadašnji ambasador Srbije u Meksiku i dodao:

KURTIJEVA

EPA

 

- Veliko je pitanje šta će KFOR i NATO da učine. Stoltenberg je dao neka obećanja da će Kfor reagovati u slučaju eskalacije nasilja. Međutim, u to ne treba previše verovati. Po rezoluciji 1244 dužnost Kfora je da štiti mir i bezbednost celokupnog svih stanovnika Kosova i Metohije, a Srbi su tu najugroženiji. Kfor može da spreči dolazak ROSU. Očigledno je da ROSU ima osnovni zadatak da vrši provokacije. Mislim da će Priština sprovesti svoje mere. Mislim da će to biti 1. septembra. Priština za to ima podršku, i na to je podstiču dve zemlje članice Kvinte - Velika Britanija i Nemačka.

Snežana Paunović, zamenik člana Skupštinskog odbora za KiM, istakla je da se zanemaruje činjenica koliko Srba živi na Kosovu i Metohiji.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (6)

Loading
Mile Jagodinac

22.08.2022 10:33

Ma ljudi, Amerika ima interese- Nato kakva Nemačka i London rade za Ameriku

Bože Pravde

22.08.2022 10:36

Ratni lesinari opet u sedlu( VB i Nemacka) .

Te..

22.08.2022 10:51

...dve države su Amerika i Britanija, jedna je brutalno pokrala svoje izbore i dovela matorog dementnog pedofila, dok je druga ostala bez monarha koji mesecima čeka u zamrzivaču da bude dostojanstveno sahranjen... politički zapad pukao je kao Rimsko carstvo.

KKK

22.08.2022 11:45

Nije dve, nego tri: Nemacka , V. Britanija i SAD.!!!

Pera

22.08.2022 14:19

Da li Nemci misle da su nam malo zla naneli za zadnjih sto i više godina. Nemam ništa protiv Nemaca i njihovih prijatelja koji se udružuju protiv Srba ali neka nas već jednom ostave na miru i puste nas da rešavamo sami naše probleme u našoj zemlji.