NOVO SAOPŠTENJE KFORA! Ristuća: Rasporedili smo dodatne snage
Alo!

Kako se navodi u saopštenju Kfora, Ristuća je rekao da ta misija od oktobra pojačava prisustvo na severu KiM i da ima dovoljno raspoloživih snaga da obezbedi bezbedno i sigurno okruženje i slobodu kretanja za sve na osnovu mandata Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

"Očekujemo da svi akteri tesno saradjuju sa KFOR-om i uzdrže se od provokativnih demonstracije sile, da obezbede bezbednost i sigurnost svih zajednica", naveo je Ristuća.

On je apelovao na sve strane da se konstruktivno angažuju na stvaranju bezbednog okruženja i omoguće slobodu kretanja na KiM.

"Rešenje treba tražiti u dijalogu," zaključio je Ristuća.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Tetka Slavka

16.12.2022 22:01

Na našem okupiranom Kosovu iMetohiji nalazi se KFOR,sastav je takav da nijedan njen član neće hteti da gine za interese šiptara,to znaju šiptari,zato sada i preduzimaju ovakva zlodela prema srbima i Srbiji,dok još smatraju da Srbija neće a i nesme da vojnički uđe na svoju teritoriju,ali šiptari znaju,a mislim da su ubeđeni sto posto da ovakvo stanje je sve kraće,jer znaju da kad srpska vojska uđe KFOR će samo da se skloni,možda će samo da im pomognu oni šiptari iz albanije,zato mislim da vreme radi za Srbiju ada je usijanje sve veće