KURTI IMA MINIMALNU VEĆINU Vladajuća poslanička grupa u Prištini spala sa 66 na 61 poslanika
Foto: Alo

Odlazak poslanika Hakija Abazija i Fatmira Humolija, višemesečno neučestvovanje u glasanju poslanika Drite Milaku, kao i porodiljsko odsustvo poslanica Sarande Bogujevci i Tinke Kurti, smanjili su većinu u broj poslanika, prenosi Gazeta ekspres.

Šefica poslaničkog kluba Samoopredeljenja Mimoza Kusari-Ljilja kaže da postoje izazovi unutar poslaničke grupe, a takođe, uputila je kritike opoziciji zbog odbijanja da ispuni svoju ustavnu obavezu da učestvuje u glasanju.

„Dve zamenice su na porodiljskom odsustvu, to su zamenica Saranda Bogujevci i zamenica Tinka Kurti. Sada naša poslanička grupa ima 61 aktivnog poslanika koji učestvuje u glasanju i podržava vladu u zakonodavnim inicijativama, čak i onima sa prostom većinom. U situaciji kada poslanik Samoopredeljenja kasni ili ima neku obavezu ili je na putu, donošenje odluka postaje nemoguće, jer opozicija odbija da izvrši svoju ustavnu i obaveznu dužnost, da učestvuje u glasanju“, kaže Kusari-Ljilja.

Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Besnik Tahiri, kaže za Kosovo pres da opozicija nema obavezu da pravi kvorum vladajućoj većini.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading