Kosovo
Foto: Alo/Alo! Ilustracija

Moskva je ponovo pozvala na poštovanje Rezolucije 1244 kada je reč o Kosovu i Metohiji i pronalaženje rešenja koje neće biti nametnuto.

"Situacija na Kosovu treba da se reši na osnovu Rezolucije 1244 SBUN. Protivimo se ideji izmene mandata Misije UN u regionu i zalažemo se za održavanje redovne prirode sastanaka SB UN o pitanju Kosova", naveli su iz Ministarstva na Iksu, ranije poznatom kao Tviter.

"Dogovor između Beograda i Prištine biće održiv ako strane nezavisno pristanu na sporazum, bez pripremljenih rešenja koja im se nameću spolja", dodali su iz Ministarstva.

Rusija konstantno poziva na poštovanje Rezolucije 1244 i primenu iste.

Printscreen

Printscreen

 

"Da nema ove rezolucije, sve bi odavno već bilo drugačije, i to na štetu Srbije, i u korist planova Zapada koji imaju za cilj da se ona rasparča. To je jedini dokument koji ide u korist Beograda, Srba i Srbije kao države. Kada ne bi bilo ovog dokumenta ili kada bi ideja da on nije potreban postala dominantna, uveravam vas da mišljenje Beograda niko odavno ne bi uzimao u obzir. To je zaista najvažniji dokument, čije će aktivno korišćenje Beogradu dati mogućnost da očuva za njega najvažnije postulate", poručila je ranije portparolka MSP Marija Zaharova.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading