STRAVIČNO Kurti oživljava OVK kadrove hoće da pravi Veliku Albaniju
Foto: EPA/Alo ilustracija

 

U istom danu na Kosovu i Metohiji dogodila su se dva incidenta u kojima su žrtve Srbi, a paralelno sa tim Aljbin Kurti nastavio je sa praksom „oživljavanja“ kadrova terorističke OVK.

 Naime, kod Vučitrna je zapaljena kuća povratničke srpske porodice Janačković, a nekoliko sati ranije u Gračanici su trojica Albanaca bez ikakvog povoda zaustavili i pretukli Srbina S. P. (20).

Potom je Kurti bivšeg pripadnika OVK, Emina Hodžaja, imenovao na važnu funkciju u bezbednosnim strukturama u Prištini, i to za direktora Agencije za zaštitu tajnih podataka. Dakle, privremene vlasti u Prištini čine sve da se srpski narod u južnoj pokrajini oseća što nesigurnije kako bi napustio svoja ognjišta, što bi Kurtiju olakšalo put do ostvarenja svog konačnog cilja - stvaranja „velike Albanije“.

INCIDENTI PRED BRISEL

Bivši ministar odbrane Srbije, osnivač Saveta za strateške politike, Dragan Šutanovac, za Alo! kaže da je opšte poznata činjenica da je Aljbin Kurti jedan od najvećih zagovornika projekta „velike Albanije“ i da on svakoga dana radi na ostvarenju njegove političke platforme.

Šutanovac ističe da smo svedoci da je u poslednje vreme Kurti pokušao da destabilizuje Severnu Makedoniju, da je pokvario odnose Tirane i Prištine, ali i da mu Srbi koji žive na Kosovu smetaju u ostvarenju namera.

STRAVIČNO Kurti oživljava OVK kadrove hoće da pravi Veliku Albaniju

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

 

 

- Kako nema rezultat koji bi omogućio da građani na Kosovu imaju bolji i lakši život, Kurti po već poznatim matricama daje sve od sebe kako bi inscenirao sukob, pre svega, između Srba i Kfora, nakon čega bi sa svojim lobistima i medijskim manipulatorima plasirao tezu kako Srbi destabilizuju Kosovo i region. Sva dešavanja na Kosovu su rezultat takve političke agende koja je prepoznata u EU i SAD zbog čega su mu uvedene sankcije - kazao je Šutanovac.

Dodao je da se i ovoga puta incidenti, kao po pravilu, dešavaju neposredno pred razgovore u Briselu.

NAPADI SVE MONSTRUOZNIJI

- A to je da bi se skrenula tema sa obaveza koje Kosovo ima od potpisivanja Briselskog sporazuma, sa željom da se svi Srbi na Kosovu kriminalizuju, a Srbija predstavi kao sponzor kriminalnih aktivnosti. Sa druge strane, za ostvarenje tih ciljeva Kurtiju je neophodna podrška radikalnih elemenata albanskog društva koje pokušava da pridobije kroz angažman dokazanih srbomrzaca - rekao je Šutanovac i dodao da je najvažnije da Srbi ne nasednu na provokacije, niti na pritiske treće strane kojoj nije u interesu mir na Zapadnom Balkanu već suprotno.

Kontraobaveštajac u penziji Ljuban Karan za Alo! kaže da Kurti imenovanjem OVK kadrova na nove funckije srpskom narodu šalje veoma opasnu i zastrašujuću poruku.

- A poruka je da OVK nikada nije prestala da postoji, niti su te terorističke formacije ikada do kraja razoružane. Oni se i dalje spremaju za obračun sa Srbima. I Kurti je javno priznao da su tzv. KBS u stvari naslednici OVK - rekao je Karan i dodao da su napadi na srpski narod na KiM sve češći i sve monstruozniji.

Terorista na čelu ministarstva odbrane

Premijer privremenih institucija na KiM Aljbin Kurti nedavno je imenovao Ejupa Maćedoncija, još jednog bivšeg pripadnika OVK, za ministra odbrane lažne države.

Maćedonci se OVK pridružio sa 19 godina i bio je komandant Prvog bataljona 153. brigade Lapske operativne zone.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading