GRENEL BRUTALNO ZARIO PRST U OKO KURTIJEVOJ VLADI, PA UPOZORIO "Nije dobro da ujedate ruku koja vas hrani decenijama"
Foto: EPA/EPA-EFE/Chris Kleponis / POOL

Nekadašnji izaslanik bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa za dijalog Kosova i Srbije Ričard Grenel odgovorio je bivšoj takozvanoj ministarki spoljnih poslova lažne države Kosovo Meljizi Haradinaj-Stubli zbog optužbi na račun Zapada zbog dešavanja u Banjskoj, poručivši joj da nije dobra ideja da "ujeda ruku koja ih hrani decenijama".

Onima koji njega optužuju da ga Srbija plaća, Grenel je poručio da je plasiranje lažnih vesti umesto debate o politici - obeležje Kurtijeve vlade.

Grenel je na društvenoj mreži "X" naveo da je međunarodna zajednica poručila samoproglašenom premijeru Aljbinu Kurtiju 3. juna da prestane sa jednostranim potezima, da raspiše izbore i formira Zajednicu srpskih opština.

"Da li krivite zapad? Nije dobra ideja da ujedate ruku koja vas hrani decenijama. Istina je da je međunarodna zajednica poručila Kurtiju 3. juna da prestane sa jednostranim potezima, raspiše izbore i formira Zajednicu. Nije progovorio. I to je istina", naveo je Grenel.

Odgovarajući onima koji ga optužuju da ga Srbija plaća, Grenel navodi da je isticanje lažnih vesti umesto debate o politici - obeležje Kurtijeve vlade.

"Šta kažete celoj međunarodnoj zajednici koja je 3. juna jasno stavila do znanja da Kurti svojim jednostranim delovanjem podstiče krizu? Da li svi rade za Srbiju ili grešite? Otputovao sam na sever Kosova i Metohije da se založim za oslobađanje albanskih policajaca. Pritiskam obe strane da sprovedu ranije dogovore – kao što su izbori i formiranje Zajednice srpskih opština. Kurti i Vjosa Osmani to nisu uradili", naveo je Grenel na društvenoj mreži "X", prenosi Kosovo online.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading