VJOSA OSMANI LAŽE ČIM ZINE Pred američkim senatorima izgovorila najgore izmišljotine
Alo

Ona je na konferenciji za novinare, ne propuštajući priliku da se obruši na Beograd dobro poznatom matricom svojih izmišljotina, izrazila zabrinutost zbog dešavanja na severu KiM 24. septembra i rekla da krivci za ta dešavanja moraju da odgovaraju, prenosi Tanjug pisanje Ekonomije onlajn.

- Planirali smo put u region. Hteli smo da iskoristimo priliku posle događaja od 24. septembra da dođemo ovde i izrazimo zabrinutost. Znam da je ovaj događaj veoma uznemirujući za Kosovo. Smatramo da je važno da odgovorni za događaje od 24. septembra odgovaraju, nadam se da ce Srbija sarađivati u tom pravcu. Ovo nam pokazuje da za dugoročnu stabilnost i mir na Kosovu, moramo da nastavimo da radimo uz podršku EU i SAD - naglasila je senatorka.

 

Osmanijeva je rekla da je američke senatore informisala o dešavanima u selu Banjska krajem septembra, kao i da je tražila povecanje garancija za bezbednost KiM i zaštitu prelaza sa centralnom Srbijom. Ona je ponovila ranije optužbe na račun Srbije i dodala da Srbija treba da snosi odgovornost.
- Informisala sam senatore o toku događaja, činjenicama i koracima koji se preduzimaju. Zlonamerni ciljevi Srbije imaju za cilj da destabilizuju ceo Balkan. Kosovo je pokazalo ozbiljnost, u Srbiji ne samo da se ne ograđuju, već ih lokalno stanovništvo podržava. Najbolji način je da se Srbija smatra odgovornom i da se teroristi predaju Kosovu - rekla je Vjosa Osmani.
Nakon Osmanijeve, sa senatorima se sastao premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, a kako prenosi prištinski portal sastanku prisustvuju ambasador SAD u Prištini Džefri Hovenijer.

BONUS VIDEO


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading