Makron priča
Foto: Alo/Foto: Shutterstock

Bivša takozvana ministarka za evropske integracije Mimoza Ahmetaj ocenila je da za politički establišment lažne države Kosovo predstavlja ultimatum izjava francuskog predsednika Emanuela Makrona da pitanje vizne liberalizacije za tzv. Kosovo ostaje otvoreno, objavio je Kljan Kosova, a prenosi portal kosovo online.

- Ono što me je najviše impresioniralo je veoma veliki odjek u javnom mnjenju ove izjave, to pokazuje koliko je ozbiljna situacija na Kosovu. Njegove izjave su bile pre ultimatum za politički establišment na Kosovu, znajući da će javno mnjenje reagovati i mobilisati premijera i predsednicu - izjavila je Ahmetaj.

Podsetimo, predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je da je ta zemlja suspendovala proces vizne liberalizacije zato što Priština nije „održala reč“.

Makron je na konferenciji za novinare održanoj zajedno sa premijerom Albanije Edijem Ramom kazao da su Prištini ukazali poverenje kada su odobrili viznu liberalizaciju, ali da je Francuska sada suspendovala taj proces.

- Poverovali smo vam po pitanju viza, to pitanje je obustavila Francuska, reč se ne drži, čekam da se dve strane obavežu. To je uslov mira u celoj oblasti - izjavio je Makron.

 

@alo_portal Ministar odbrane Miloš Vučević odbacio je danas optužbe prištinskih vlasti da je Srbija obučavala i naoružavala Srbe na Kosovu i Metohiji! #alo #milošvučević #alodnevnenovine #alonovine #fypシ ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading