Petar Petković
Foto: Alo/Video Plus

Delegaciju Beograda predvodiće glavni pregovarač, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, dok će Prištinu predstavljati Besnik Bisljimi, preneo je Tanjug. 

Delegacija Beograda predvođena direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem, doputovala je sinoć u Brisel.

U Petkovićevoj delegaciji je tim od 18 eksperata, što je najveći broj eksperata koji dolazi do sada, a reč je o ljudima koji su najbolje pripremljeni za razgovore o svim predviđenim temama, o Statutu ZSO, energetici, nestalima, javio je dopisnik Tanjuga.

Početak razgovora Petkovića i ekspertske delegacije Beograda sa Miroslavom Lajčakom planiran je za 9.30 u zgradi Evropske sluzbe za spoljne poslove.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je ranije ove nedelje rekao da je Beograd prihvatio poziv specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka da se nastave razgovori dve strane u Briselu, na kojima će tema biti tekst Statuta ZSO.

- Naša strana vrlo pripremljeno ide i sa posebnim timom eksperata gde ćemo razgovarati o tekstu statuta ZSO što je prvi konkretan korak u pravcu formiranja Zajednice Srpskih opština - rekao je on i dodao da razgovori o statutu ZSO treba da daju odgovore na koji način će se rešiti brojna važna pitanja koja se odnose na ZSO. 

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal Čeda se slomio pa zaplakao na pomen Jelene! Celu emisiju “U RINGU” sa Čedomirom Jovanovićem možete pogledati na našem YouTube kanalu #alo #alonovine #alodnevnenovine #cedajovanovic #cedomirjovanovic #fyp #foryou #foryoupage #fypシ #fypシ゚viral ♬ Sad - Ewine Goelt

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading