Spasovdan u Prizrenu
Foto: Printscreen/Printscreen/Youtube/Kosovoonline

U crkvi Svetog Spasa u Prizrenu proslavljena je hramovna, kao i slava grada Prizrena. U atrijumu crkve je priređen i umetnički program u okviru manifestacije "Spasovdanski dani u Prizrenu".

Liturgiju je u prisustvu velikog broja vernika služio arhimandrit Mihajlo, iguman manastira Svetih Arhangela uz sasluženje sveštenstva.

Nakon toga, usledilo je sečenje slavskog kolača koji je ove godine pripremila Jasmina Savić koja se prošle godine vratila u Prizren i danas tu živi.

Kazala je da je Prizren grad ljubavi, vere i nade.

- Prošle godine sam se neposredno pre Spasovdana vratila i preuzela kolač takođe od Prizrenke. Izuzetna mi je čast i velika blagodat što sam ove godine domaćin slave i puno mi je srce što je puno gostiju ovde, što Prizrenaca što ljudi iz drugih krajeva. Raduje me što polako vraćamo prizrenske običaje, potrudili smo se da prikažemo deo prizrenskog duha ljudima koji su došli ovde. Spasovdan je gradska slava Prizrena i oduvek se slavilo, sada u malo drugačijem obliku, ali smo se potrudili da u skladu sa okolnostima obeležimo ovaj dan i da zajedno krenemo da vraćamo Prizren Prizrencima. Prizren je grad vere, ljubavi i nade - kazala je Savić.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading