učk
Foto: Alo/Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Ovo je objavila Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije na svom zvaničnom sajtu. Njihovo saopštenje prenosimo vam u celosti: 

- Ovo veličanje terorističke organizacije i posebno teroriste koji je nedavno izvršio krvavi pir u Loznici, unosi u ovoj vrlo osetlјivoj bezbednosnoj situaciji za Srbe na KiM dodatni nemir i neizvesnost za dalјi život u pokrajini.

- I ovaj primer pokazuje da se na prostoru KiM od strane albanskih ekstremista otvoreno slavi zločin teroriste Hajrizija, a ispisivanje njegovog imena na srpskoj kući ne može drugačije da se shvati nego kao pretnja preostalim Srbima, kako u Gojbulјi, tako i na čitavom prostoru KiM.

- Jasno je da ovo nije izolovani slučaj, već sinhronizovana kampanja albanskih ekstremista da ovakvim otvorenim pretnjama, po svaku cenu proteraju Srbe sa njihovih ognjišta, a sve pod palicom Alјbina Kurtija koji je najveća pretnja miru na Balkanu, zbog svoje opsesije da iskoreni srpsko postojanje na KiM.

- Očekujemo da ovaj slučaj bez odlaganja osude predstavnici međunarodnih organizacija, kao i da preduzmu mere da se ovaj slučaj najhitnije reši i da se slični incidenti više ne dešavaju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading