Vjosa Osmani
Foto: Profimedia/Profimedia

"To je neuspeh kosovske diplomatije. Istražuju se neke pukotine između Osmani, Gervale i Kurtija. Ministarstvo spoljnih poslova je ono koje to prati i omogućava preko Ambasade Kosova u Makedoniji", ukazao je Dedaj.

Ono što se desilo naziva diplomatskim skandalom.

"To je tipičan primitivni balkanski diplomatski skandal jer slobodno kretanje državnih organa treba da bude neometano, treba da postoji poštovanje prema njima. Nikada u moje vreme nije bilo ovakvih skandala kada sam ugostio Hašima Tačija, Ramuša Haradinaja, Avdulaha Hotija“, rekao je Dedaj.

MSP Severne Makedonije: Žalimo zbog nesporazuma na aerodromu, ispitujemo slučaj

Ministarstvo spoljnih poslova Severne Makedonije izrazilo je "žaljenje zbog nesporazuma na skopskom aerodromu" tokom putovanja Vjose Osmani i istaklo da se slučaj ispituje, nakon čega će biti preduzete sve mere da se slične situacije ne bi ponovile.

U saopštenju makedonskog Ministarstva spoljnih poslova se navodi da Severna Makedonija i "Kosovo" održavaju pozitivne i konstruktivne bilateralne odnose i saradnju, bez otvorenih pitanja i uz iskren i kontinuiran dijalog na svim nivoima iu svim oblastima.

"U tom kontekstu, izražavamo žaljenje zbog nesporazuma koji su se desili tokom jučerašnjeg putovanja predsednice Kosova Vjose Osmani na međunarodnom aerodromu u Skoplju", stoji u saopštenju.

Navodi se i da je Ministarstvo već zatražilo informacije od svih nadležnih institucija povodom incidenta na aerodromu.

"Nakon što se u neposrednoj saradnji sa MUP-om obavi analiza prikupljenih podataka, biće preduzete sve potrebne aktivnosti i mere, kako se ovakve ili slične situacije ne bi ponovile u budućnosti", dodaje se u saopštenju.

Podsetimo, pripadnik obezbeđenja Vjose Osmani uperio je pištolj u čelo policajcu na aerodromu, nakon što je službenik zaustavio Vjosu i tražio da proveri šta nosi u torbi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Posmatrac

03.08.2024 08:47

Makedonci imalo da misle o svojoj drzavi zabranili bi Siptarima sa KiM ulazak kod njih.